kozmetikum vásárlás

Biztosan már te is gondolkodtál azon, hogy a különböző kozmetikumokat értékesítő áruházak, drogériák, webshopok és márkák kínálatában található készítmények árkülönbségét mi határozza meg.

Ebben a bejegyzésben azt járjuk körbe, hogy mi lehet ennek az oka, és megfejtjük, hogy egyes arcápoló készítmények miért „túl” olcsók, mások meg miért „túl” drágák.

Először is szeretnénk kiemelni, hogy a bőrápolás, különösen az arcápolás nem gyerekjáték!

Senkinek sem ajánljuk, hogy éppen ezen az érzékeny területen kezdjen el spórolni, és azért válasszon egy adott készítményt, mert mondjuk olcsó vagy épp „most nagyon le van akciózva” a boltban. Bármennyire tűnik jó üzletnek, hidd el nekünk, nem minden esetben van ez így.

Már nagyon sokszor hangsúlyoztuk hitvallásunkat a kozmetikumok vásárlásával kapcsolatban, mégpedig azt, hogy csakis tudatosan szabad vásárolni. Egyik bejegyzésünkben már írtunk arról, hogy vásárlás előtt mit vegyél figyelembe.

Na de térjünk vissza az eredeti témánkhoz.

A szépségápolási készítmények vásárlására úgy kell tekintened, mint egy üzleti befektetésre, amely megtérüléséhez idő és türelem kell. Ebben az esetben is érdemes hosszútávon gondolkoznod.

A drágább kozmetikumra kiadott pénzt pedig ne sajnáld, mert meg lesz a gyümölcse.

Az élet egyéb területen amúgy is költesz éppen eleget „marhaságokra”. A 11. farmernadrágra vagy a 70. pólóra valószínűleg nincs is akkora szükséged, mint egy nagyon jó arcápolóra vagy sminkcuccra. Komolyan azon akarsz spórolni, amit felviszel a testedre és ami a bőrödön át felszívódik a szervezetedben? Elég nagy kockázatot vállalsz, mert a történet vége lehet egy tündérmese vagy éppen egy rémálom is, ezért nem mindegy, hogy mi alapján döntesz.

Légy most teljesen őszinte: hányszor vásároltál már úgy kozmetikumot, hogy csak az árát nézted? És a legrosszabb, hogy a legtöbb esetben az így vásárolt kozmetikumok még most is szépen csücsülnek a fürdőszobád polcán, és valószínűleg már ki is ment a garanciából. Használni soha nem fogod, de dekornak tökéletes. Így láthatják a barátnőid is, hogy neked mennyi vagány smink- és arcápoló cuccod van. De ez így nem jó, a sok kicsi sokra megy.

Az, hogy a jövőben mi szerint fogsz választani természetesen csakis a te döntésed. De hidd el nekünk, hogy vannak esetek, amikor igenis az ár tükrözi a minőséget.

osszetevok

A drágább termékek összetevőinek költsége alapból magasabb, sokkal többe kerül például az alapanyag beszerzés és a készítmény előállítása.

Ha exkluzív alapanyagról beszélünk, amihez nem lehet könnyedén hozzájutni, akkor ez a költség igen magasra rúghat. Vagy ha az alapanyag a harmadik világból származik, akkor maga a szállítási költség is elérheti a csillagos eget.

Továbbá egy komoly kozmetikai cég termékei mögött éveken át tartó kutatások, komplex összetevők, szabadalmaztatott formulák kifejlesztése és tökéletesítése áll.

Egy-egy ilyen formula kifejlesztése több millió dollárnyi összeget jelent, valamint több évnyi munkát, és számos klinikai, csoportos tesztet is, amik nélkül meg sem születhetne egy igazán jó termék.

Ezek a cégek nem vállalják be a rizikót és csakis a biztosra mennek, a márkájukba fektetett bizalommal nem hazardíroznak. Ezért a legjobbat akarják adni fogyasztóiknak. Az így keletkezett horribilis költségeket pedig valahogyan meg kell téríteniük. Ennek érdekében a termékeket úgy kell beárazni, hogy képesek legyenek ellátni a fogyasztókat, de ugyanakkor finanszírozhassák a termékek fejlesztését és a további kutatásokat is.

laboratorium

Fontos különbség lelhető fel a két termékkategória között például az adott termékek minőségében és hatásában, a csomagolás biztonságában és esztétikumában valamint az összetevők minőségében és mennyiségében is.

Ezt egyébként te is könnyedén megfigyelheted, nem kell mást tenned csak egy rövid kísérlet erejéig  egyszerre használni egy olcsó és egy drága terméket. A különbséget pedig te is megtudod majd mondani.

A drágább, minőségibb készítmények összetevőiknek valamint az ígért jótékony és tápláló hatásfok bekövetkeztének köszönhetően, használatukkal olyan élményt nyújtanak, ami nem lenne elérhető az olcsóbb termékek által. Képesek egy olyan életérzést nyújtani a felhasználóknak, amitől ők jobban érezhetik magukat a saját bőrükben, pozitívabb kisugárzást és magabiztosságot kölcsönözhetnek nekik.

Természetesen az összetevőknek kiemelt szerepük van, hiszen úgy ahogy egy vacsora elkészítéséhez sem mindegy, hogy milyen alapanyagot, mekkora mennyiségben használunk, úgy a szépségápolási termékek esetében sem mindegy, hogy mi van benne és mennyi.

Vásárlás előtt érdemes tanulmányozni az adott készítmény összetevőlistáját. Itt felhívjuk a figyelmedet, hogy az összetevők sorrendje is nagyon sokat elárul egy készítményről. A lista elején szereplő összetevőkből van a legtöbb vagyis a legmagasabb koncentrációban van benne, míg a végén szereplőkből a legkevesebb vagyis a legalacsonyabb koncentrációban.

A világszínvonalú luxusmárkák éppen a magasabb ár miatt engedhetik meg maguknak azokat a hatás- és véleménykutatásokat, amelyekkel biztosíthatják a garantált megbízhatóságot és kiválósági szintet.

Ezen termékek mögött általában nagy mennyiségű kutatás, felhasználói visszajelzés és elemzés valamint összetett piackutatás áll. Ezeknek köszönhetően magabiztosan állíthatják, hogy az általuk ígért hatékonyság valódi és kétségtelenül hozzák azokat az eredményeket, amelyeket ígérnek.

Egy szó mint száz, a bőrünket soha nem szabad veszélybe sodorni, mert ha rosszul választunk az egy életen át tartó gyötrelmet eredményezhet.

Természetesen az általunk felsoroltakon kívül még számos oka lehet az árkülönbségnek, de mi ezeket tartjuk a legfontosabbaknak.

Ne feledd, egy termék ára önmagában nem garantálja a minőséget. Attól, hogy valami drága, még lehet silány minőségű, túlárazott cucc. Ezért elképesztően fontos, hogy megismerd, melyik arcápoló milyen összetevőket tartalmaz és ezek az összetevők mit takarnak. Sokszor ez nehéz feladat lesz, de ma már számos weboldal nyújt ebben segítséget. Mi is igyekszünk a ReBella Magazinban bemutatni az arcápolókat alkotó főbb összetevőket. Még az út elején járunk, de az itt fellelhető tudásanyagot igyekszünk folyamatosan bővíteni.

Te egyet értesz a fentiekkel? Szerinted is fontos, hogy minőségi arcápolót használjunk, ami lehet, hogy egy kicsit drágább, de hosszútávon jövedelmezőbb?

Neked mi okoz problémát az arcápoló termékek kiválasztása során?

Ha szeretnél még hasonló érdekességeket olvasni, akkor iratkozz fel hírlevelünkre és csatlakozz a ReBella VIP-ek közé!

Hálásak leszünk, ha megosztod barátaiddal is ezt a cikket!