kozmetikum vásárlás

A bőrünk az egyik legfontosabb és legnagyobb szervünk, ami nagyon sokat elárul rólunk, az életminőségünkről és az egészségünkről. Ezért nagyon fontos, hogy ápoljuk és védjük őt!

Olykor-olykor elfelejtjük, hogy az első benyomást a megjelenésünkkel tesszük, amelynek szerves része a bőrünk is. Az első dolog, amit mások meglátnak az ez a szerv, a ruházatunkon kívül természetesen.

Ha a bőrünk „halott”, nem érezzük jól magunkat és nem tudunk megnyerő benyomást tenni másokra sem.

Tehát az, hogy milyen kozmetikumokat használunk, az nemcsak a bőrünk egészségét határozza meg, hanem az egész életünket, a megjelenésünket, az önbizalmunkat, még akár a sikereinket is.

Szerintünk a kozmetikumokra kiadott pénz egy hosszútávú befektetés, aminek jövedelmezőségét még hosszú évek után is élvezheted.

A tudatos vásárlás ebben az esetben nagyon fontos, nem a pillanatnyi áldozatra kell tenni a fókuszt, hanem a hosszútávú eredményre.

Minőségi, felső kategóriás terméket választani egy jó üzlet, de vásárlás előtt tisztában kell lenned néhány dologgal annak érdekében, hogy ne érjen csalódás és végül nehogy kidobott pénz legyen belőle.

Ezeket mi most összegyűjtöttük Neked, hogy segítségül szolgáljanak amikor kozmetikumokat vásárolsz.

Figyelj az összetevőkre! Vásárlás előtt alaposan tanulmányozd a készítmények összetevőit!

Tudatosan vásárolj kozmetikumokat, tartsd szem előtt a természetes összetevőket.

Azt javasoljuk, hogy az irritáló, nem természetes összetevőktől tartasd magad távol. Ilyenek lehetnek például a parabének, az ásványi olajszármazékok, a mesterséges illatanyagok és a színezékek is.

A természetes anyagokat tartalmazó készítmények nem okozhatnak irritációt, így ezzel spórolhatsz, hiszen nem kell kidobnod. Mert azt a készítményt, ami problémát okoz nem használod többé, ugye?

Olyan terméket válassz, ami illeszkedik a bőrtípusodhoz!

Nagy hibát követsz el, amikor olyan bőrápolási termékeket vásárolsz, ami nem illeszkedik a bőrtípusodhoz. Mielőtt megvásárolnád, meg kellene tudnod, hogy milyen bőröd van, ezt nem csak mi ajánljuk, hanem a bőrgyógyászok és kozmetikusok is.

A bőrápolási termékek gyártói általában az alábbi 5 fő bőr típust célozzák meg:

A bőrtípus meghatározása nemcsak a választásban segít, hanem a megfelelő készítmény használatával elkerülheted az irritációt és javíthatsz megjelenéseden. Így nem pazarolsz pénzt olyan termékekre, amelyek nem használnak és amiket előbb-utóbb kidobsz.

Ne vásárolj több olcsó terméket, egy drágább helyett!

Az olcsó termékek gyűjteménye, amelyek használata csak rossz vagy elenyésző eredményeket hoz, nagyobb pénzpazarlás, mint egy drágább, de minőségibb termék használata.

Azt javasoljuk, hogy inkább fektess be egy csúcskategóriás termékbe, aminek hatása hosszan tartó és szép bőrt eredményez. Lehet, hogy egyszerre fájdalmas lesz kifizetni érte a magasabb árat, de az eredmények magukért fognak beszélni.

Viszont azt se feledd, hogy a magasabb ár és a szebb csomagolás nem minden esetben garanciája a magasabb színvonalnak, a jobb minőségnek és hatékonyságnak!

De ha tanácsainkat figyelembe véve választasz és nem a csomagolás alapján ítéled meg a készítményt, akkor nem lehet gond.

Ne higgy a percek alatt elérhető csodás változásokban!

Ha a címkén vagy termékleírásban feltüntetett eredmények túlságosan jónak tűnnek ahhoz, hogy igazak legyenek, jobb ha távol tartod magadtól őket.

Mindenhez idő kell, ezt jobb ha tudod. Ahogy a problémád sem egy nap alatt alakult ki, úgy a helyreállítás nem fog olyan egyszerűen menni, mint elképzelted. Fájdalmas valóság, de ez van. A regeneráláshoz idő kell. Tudjuk, hogy te is szereted az instant megoldásokat, de ebben az esetben sem akarunk téged átejteni. Bőrápolásban instant megoldás nincs, csak instant megelőzés!

Vegyél fényvédőt tartalmazó készítményt!

Nem győzzük hangsúlyozni, hogy a megelőzés alapja a fényvédelem. Sajnos az éltető napunk sugarain keresztül rengeteg káros sugárzás is éri bőrünket, évszaktól függetlenül. Ezért emeljük ki mindig a fényvédelem fontosságát. Ha nem használsz fényvédőt, akkor minden erőfeszítésed, amelyet a megfelelő bőrápolásért teszel, egyenlő lesz a nullával.

Hidratálj időben és folyamatosan, kívülről és belülről is!

Azt is rengetegszer elmondtuk már, hogy a szép, fiatalos, ránctalan bőr egyenlő a hidratált bőrrel. Azért fontos egy jó hidratálókrémbe fektetned már legalább 20 éves korodtól, mert ha már nagyon dehidratáltad magad, akkor semmi nem fog hatni. Idősödve hamarabb jelennek meg a ráncok a száraz bőrön, a külső környezeti károk okozta elváltozások pedig a dehidratált bőrt hatványozottabban károsítják. A hidratáló segítségével védőréteget képezhetsz a bőrödön, amiért ő majd hálás lesz.

Sportolj rendszeresen, igyál vizet és táplálkozz egészségesen!

Itt a ReBellánál ez is lerágott csont, hiszen már arról is rengetegszer beszéltünk, hogy mennyire fontos a megfelelő víz mennyiség elfogyasztása, az egészséges táplálkozás és a rendszeres sport.

Nagyon gyakran azért száraz a bőrünk és az ajkunk, mert nem iszunk elegendő vizet, nem juttatunk be elég vitamint, aminosavat, esszenciális zsírsavat a szervezetünkbe.

Bizony-bizony nagy összegeket lehet megspórolni azzal, hogy megválogatjuk, hogy mit viszünk be a szervezetünkbe, mert az a bőrünkön is megmutatkozik.

Tetszett, amit olvastál? Iratkozz fel hírlevelünkre még több tartalomért és oszd meg barátaiddal, hogy ők is spórolhassanak!