Zsíros arcbőr esetén milyen arcápolót használjak? Mire figyeljek az arcápolás során?

Itt jársz: ReBella Webshop » ReBella Magazin » Zsíros arcbőr esetén milyen arcápolót használjak? Mire figyeljek az arcápolás során?

Olvasási idő: 1 perc

A zsíros arcbőr az egyik legrosszabb típus abból a szempontból, hogy hajlamos csúnya, és sajnos jól látható bőrhibákat eredményezni. Ez az a bőrtípus, amelynek esetében gyakori az akné, a pattanások, a mitesszerek kialakulása. Hajlamos zsírosan, olajosan fényleni, ami nem éppen szép látvány. Akinek zsíros a bőre, az tudja, mennyi problémát képes okozni – de szerencsére már vannak nagyon hatékony arcápolók erre a bőrtípusra is.

Zsíros arcbőr esetén milyen arcápolót használjak? Mire figyeljek az arcápolás során?

Ha a bőröd zsíros, elsősorban arra kell figyelned, hogy kerüld a zsíros, olajos, nehéz krémek használatát. Ezek ugyanis csak fokozni fogják a problémát. A bőröd nem tudja őket megfelelően beszívni, így „ráülnek” az arcodra, eltömítik az egyébként is gyakran tág pórusokat, aminek következtében még több mitesszer és pattanás alakul ki.

Sokan nem tudják, hogy hidratálni a zsíros bőrt is kell, de csak könnyed, gyorsan felszívódó, kifejezetten erre a típusra való krémekkel.

Amire fokozottan ügyelned kell az az arctisztítás: ez egyik nap sem maradhat el, mert ennél a bőrtípusnál gyakorlatilag azonnal láthatóak lesznek a következmények. Hetente több alkalommal javasolt a bőrradír használata, és napi szinten valamilyen bőrtípusnak megfelelő arclemosóé. A legfontosabb, hogy lehetőleg antibakteriális, illetve gyulladáscsökkentő, fertőtlenítő hatással bíró készítményeket válassz, így csökken az esély a pattanások kialakulására. A tág pórusok miatt a tonik használata is sokat segít.

Mindenképpen olyan kozmetikumokat válassz, amik frissítő hatásúak, és semmiképpen sem fokozzák a zsírtermelést.