Arcépolás vegyes arcbőr esetén

A vegyes arcbőr ápolása azért nem könnyű, mert a legtöbb készítmény kifejezetten egy adott típusra van kifejlesztve. Vagy száraz, vagy zsíros bőrre rendkívül hatékonyak. De mit kenjen az ember az arcára, ha az egyszerre zsíros, és egyszerre száraz? A száraz bőrre való ápolók kitűnőek lesznek a száraz részekre, a zsírosak esetében viszont valószínűleg csak rontani fognak a helyzeten. És ez fordítva is igaz: a zsíros bőrre való ápolók általában szárítanak, ami nem ideális a száraz részekre.

Ha Te is vegyes bőrrel küzdesz, két megoldás létezik számodra:

  • Olyan készítményeket válassz, amik kombinált bőrtípusra valók, ezeket ugyanis bátran használhatod az arcod minden részére. Kellőképpen fogják hidratálni a bőrödet, anélkül, hogy a problémás részeket zsírosabbá tennék, míg az eddigi zsíros csillogást is segítenek csökkenteni.
  • Használhatsz egyszerre kétféle kozmetikumot, természetesen mindkettőt a megfelelő területen. Ahol zsíros problémás a bőröd, ott használd a zsírod bőrre való ápolót, ahol pedig száraz, ott használj hidratáló hatásút. Csak arra ügyelj, hogy véletlenül se keverd az ápolókat, mert ronthatnak a bőröd állapotán.

Ma már szerencsére kiváló készítmények léteznek, amik a vegyes bőrt is hatékonyan tudják ápolni. Ha nem szeretnél többféle készítményt használni egyszerre, válassz ezek közül, és egyetlen ápolóval biztosíthatod bőröd védelmét.