arcbőr tisztítás

Az arcbőr tisztítása alapvető fontosságú a mindennapi bőrápolásban. A tisztítás célja, hogy eltávolítsd a bőrödről a szennyeződéseket, amik problémákat okozhatnak. Az elhalt hámsejtektől is megszabadulhatsz, így a bőröd frissebbnek, üdébbnek és élettel telibbnek tűnhet. Az arctisztításra számos eszköz és kiváló termék áll rendelkezésre. A legfontosabb, hogy a bőrtípusodnak megfelelő termékeket válassz, és vedd figyelembe a bőröd egyéni tulajdonságait.

A bőrradír használata szinte minden bőrtípusnak ajánlott, hetente 1-2 alkalommal. Hogy pontosan milyen radír lesz jó számodra, az a bőrtípusodtól függ. Ha a bőröd érzékeny, krémesebb radírt válassz, amikben kicsik a szemcsék, mert a durva, nagy szemcsés radír irritálhatja, karcolhatja a bőrödet. Zsíros, problémás bőr esetében ugyanakkor jobb a nagy szemcséjű bőrradír.

A radírozáson kívül naponta használhatsz a bőrtípusodnak megfelelő arclemosót, hogy eltávolítsd a nap során felgyűlt szennyeződéseket. Fontos továbbá a tonizálás, pláne zsíros bőr esetén, ez ugyanis összehúzza a pórusokat, így kisebb az esély, hogy pattanások alakuljanak ki.

Az arctisztítás elengedhetetlen előkészítés a bőrápolásban, hiszen a legtöbb arcápoló terméket tisztítás után javasolt alkalmazni. Ha azt szeretnéd, hogy az arcápolóid valóban hatásosak legyenek, ne hagyd ki a tisztítást!