Arcápolás érzékeny arcbőr esetén

Az érzékeny arcbőrrel megáldottak számára azért nem könnyű folyamat a bőrápolás, mert amellett, hogy egy alap bőrproblémával is meg kell küzdeniük, pluszban figyelniük kell az érzékenységre is. Ez azt jelenti, hogy eleve sok, amúgy hatékony termék kiesik a listáról, hiszen az összetevői irritálják a bőrt. Ha a bőröd érzékeny, valószínűleg időt kell szánnod olyan kozmetikumok keresésére, amik nem irritálnak, és arra is fel kell készülnöd, hogy néha kénytelen leszel viselni a kellemetlen mellékhatásokat.

Ha érzékeny bőrű vagy, csökkentheted a nemkívánatos reakciók kialakulását azzal, hogy olyan termékeket választasz, amikben minél kevesebb a mesterséges összetevő. Ezekre ugyanis elég sokan allergiásak, és az esetek nagy részében ezek felelősek az irritációért. Persze azt nem állítjuk, hogy egy kizárólag természetes összetevőkből álló kozmetikum esetében nem lehet szó érzékenységről, de tény, hogy kisebb az esélye, mintha mesterséges adalékokkal dúsítottat használnánk.

Amikor kipróbálsz egy új kozmetikumot, először mindig egy kisebb területen teszteld, ne kend fel rögtön az egész arcodra! Ezt követően várj 24 órát, így láthatod, hogy az adott termék vált-e ki bármilyen reakciót, irritálja-e a bőrödet. Ha semmi rendkívülit nem tapasztalsz, nyugodtan használhatod, de ha bármilyen probléma felmerül, inkább ne használd azt a terméket. Jó ötlet lehet termékminta beszerzése, amennyiben erre van lehetőséged, így nem költesz fölöslegesen olyan krémekre és ápolókra, amik nem megfelelőek a számodra.