Száraz arcbőr esetén milyen arcápolót használjak? Mire figyeljek az arcápolás során?

Itt jársz: ReBella Webshop » ReBella Magazin » Száraz arcbőr esetén milyen arcápolót használjak? Mire figyeljek az arcápolás során?

Olvasási idő: 0 perc

Ha az arcbőröd száraz, tehát ápolás nélkül kellemetlenül feszül, húzódik, esetleg hajlamos hámlásra, viszketésre, akkor a legfontosabb teendőd a hidratálás. Mindenképpen olyan arckrémet vagy szérumot kell keresned, ami intenzív hidratáló összetevőkkel bír, és az sem hátrány, ha meg tudja nyugtatni az irritált bőrt, csökkenti a bőrpírt. Ezek ugyanis nem ritkán a száraz bőr velejárói.

Száraz arcbőr esetén milyen arcápolót használjak? Mire figyeljek az arcápolás során?

Alapvető fontosságú, hogy minden napot hidratálókrém felkenésével kezdj, persze csak azután, hogy megtisztítottad a bőrödet. Ha nagyon száraz az arcbőröd, a reggeli krémezést ha akarnád, sem tudnád elhagyni, a hámló, száraz bőrre ugyanis, ha rákened az alapozót, csak feltűnőbbé teszed a problémát. Segíthetnek a zsírosabb, olajosabb picit nehezebb krémek, amiknek hidratáló hatása egész nap kitart. De vigyázz, ne kend fel őket túl vastagon, mert olajos fényt hagyhatnak maguk után!

A száraz bőrűeknek javasolt éjszakára is alkalmazni valamilyen hidratáló készítményt, mintegy kúraszerűen. Különböző hidratáló szérumok vastagabb rétegben felkenve intenzíven hidratálnak az éjszaka folyamán, de a krémek is jól lehetnek, persze megfelelő mennyiségben.

Ha a bőröd száraz, az öregedés első jeleire is jobban oda kell figyelned, ugyanis a vízhiányos bőrön hamarabb jelennek meg az apró szarkalábak, ráncok. Legjobb, ha arcápolód egyszerre hidratál, és harcol az öregedés ellen, így mindkét problémádon segíthetsz!