Mennyi idő alatt hatnak a bőrápolók?

Manapság egy instant világot élünk, instant kávét iszunk, instant ételeket fogyasztunk és instant szívjuk magunkba az információkat, ami a nagyvilágból árad felénk.

Így jogos lehet, hogy instant várjuk a megoldást az arc- és bőrápoló készítményeinktől is.

De ez nagy hiba!

Sajnos a bőrápolásban nem igazán léteznek instant megoldások. Amik instantak, azok elég drasztikusak is. De erről majd egy másik bejegyzés fog szólni.

Nincs olyan képlet, amivel varázsütésre, egy éjszaka alatt, teljesen megtudod szüntetni a már kialakult problémát.

Vizsgáld meg a bőrápolási szokásaidat és a problémára való reakcióidődet.

Igaz, hogy általában már akkor kezdesz el foglalkozni a problémával, amikor az már elviselhetetlenné válik?
És a megoldást azonnal akarod?

Nem gondolsz bele abba, hogy a probléma kialakulása sem egyik napról a másikra történt, így a megoldás sem érkezhet ilyen gyorsan?

Bizonyára már Te is voltál úgy, hogy megvásároltál egy bőrápolót. Használtad 1-2 napig. Nem észleltél jelentősebb változást és felhagytál vele. Kidobtad vagy fürdőszoba dekornak használtad. Aztán választottál egy másikat, azzal ugyanaz történt. És elkönyvelted, hogy az egész egy nagy átverés és a problémádra nincs megoldás.

Szerintünk tévedsz!

Minden problémára van megoldás, a kérdés csak az, hogy:

  • elég türelmes és következetes vagy-e?
  • az arcápolási rutinod megfelelően van-e összeállítva?
  • ismered-e a saját bőrödet?
  • elég sűrűn és jól használod-e a kozmetikumokat ahhoz, hogy hatni tudjanak?
  • ismered-e a bőrproblémád forrását?
  • tudod-e, hogy a bőrödnek mennyi időre van szüksége ahhoz, hogy regenerálódjon és reagáljon a készítményekre?
  • tudod-e azt, hogy melyik készítmény mennyi idő alatt tudja kifejteni hatását és beváltani ígéretét?

Tisztában vagyunk azzal, hogy nagy gondot okoz, amikor választani kell valamilyen bőrápoló készítményt.

Elvárásaid is irreálisak lehetnek egy-egy termékkel kapcsolatban. És valószínűnek tartjuk, hogy elsiklasz bizonyos tényezők felett, amik egy adott készítmény hatékonyságát befolyásolják.

Ezekre a tényezőkre hívjuk fel most a figyelmedet és segítünk, hogy a jövőben reálisabb elvárásaid legyenek egy-egy kozmetikummal kapcsolatban.

Kezdjük a legelején. Vagy inkább a legmélyén?

A bőröd megújulásának folyamata először a mélyebb rétegekben kezdődik. Lentről felfelé, belülről kifelé haladva történnek a változások. Ezért a felszínen látható javulás eléréséhez terméktől függően 4-6 hétre is szükséged lehet.

Összetevőtől, minőségtől, mennyiségtől és terméktípustól függően természetesen ez változó.

Egy biztos, hogy körülbelül 28 napra van szükség ahhoz, hogy a bőr teljesen megújuljon. Tehát szinte minden termék esetében legalább egy hónap türelemre lesz szükséged.

Nem a legbölcsebb dolog, ha túl sűrűn váltogatod kencéidet, sőt néhány esetben még ronthatsz is a helyzeten.

Természetesen ez alól kivétel, ha a használat során valamilyen előtte nem tapasztalt elváltozást észlelsz, például bőrirritációt, bőrpírt, pattanások és mitesszerek kialakulását, túlságosan száraz bőrt vagy éppen túl zsírosat.

Az alábbiakban terméktípus szerint megmutatjuk Neked, hogy melyik mennyi idő alatt képes kifejteni hatását!

Az arctisztítók és sminklemosók hatáskifejtésének ideje: 30 nap

Arctisztítókat és sminkeltávolítót naponta akár többször is használhatsz, de az az igazság, hogy nem marad elég sokáig az arcodon, ahhoz, hogy egy használat után már jelentős változást érjen el.

Természetesen a bőröd tisztább lesz tőle, szépen leszedi a sminket, eltávolítja a szennyeződéseket és az olajakat, de ennél többre nem képes ennyi idő alatt. De nincs is más feladata!

Hatása már egy hét után elkezd megmutatkozni, de minimálisan egy hónap következetes, napi kétszeri használat mellett fogja azt az eredményt hozni, amelyet vársz tőle.

Arclemosó tonik hatáskifejtésének ideje: 7-14 nap

A tonik feladata, hogy eltávolítsa a sminkeltávolítás és öblítés után még fennmaradt sminket és szennyeződéseket. Eltünteti a bőrpírt és összehúzza a pórusokat, így nem engedi be a szennyeződéseket a bőr mélyebb rétegeibe és nyugtatja a bőr felszínét.

Már az első használat után pozitív változást lehet észlelni, de szemmel látható eredménye körülbelül 1-2 hét után fog látszani. Természetesen csak abban az esetben, ha ezt is következetesen használtad, naponta kétszer, reggel és este.

Arcradírok és hámlasztók hatáskifejtésének ideje: 21-38 nap

Ezeknek a készítményeknek az a feladata, hogy az elhalt hámsejtek eltávolítása mellett stimulálják a sejtek megújulását. Ezért olyan eredményeket várhatsz el tőlük, mint egyenletesebb bőrfelszín, egységesebb színtónus, kisebb pórusok és halványabb ráncok.

Annak ellenére, hogy a használat után már másnap reggel kézzel tapinthatóan simább és puhább lesz a bőröd, kell egy hónap rendszeres, legalább heti kétszeri alkalmazás, hogy a mélyebb rétegekben is meginduljanak a folyamatok.

Egyébként a hámlasztás hatása szorosan összekapcsolódik más bőrápoló termékek hatásával is, mivel lehetővé teszi, hogy a tápláló, hidratáló krémek jobban behatoljanak a bőrbe.

Arcmaszkok hatáskifejtésének ideje: 42 nap

Maszkot egy héten egyszer érdemes használni annak érdekében, hogy a bőröd textúrája, színe és tónusa egyenletes legyen, de közben ne nehezítse el azt.

A maszk is hasonló munkát végez, mint az arcradír, csak kíméletesebb módon. Ezért neki több időre van szüksége ahhoz, hogy a várt eredményt hozni tudja.

Egy picit olyanok, mint a szérumok és radírok egyvelege. Kíméletesen tisztítanak és mélyen táplálnak is egyben.

Nagyon sok problémára jelent gyógyírt. Például a pattanások eltüntetésében nagyon nagy segítség és a hidratálásban is. Továbbá nagyon jó pórus összehúzó hatása van, ami a zsíros bőrűeknek kifejezetten jó hír lehet.

Mivel ezt a készítményt csak hetente egyszer használod, több mint egy hónap kell, amíg látható és tapintható változást észlelsz.

Hidratáló krémek hatáskifejtésének ideje: 14-56 nap

Hidratálóra mindenkinek szüksége van, még azoknak is, akiknek bőrük zsíros vagy pattanásos.

Ezektől a készítményektől általában azonnali hatást várunk el, ami bizonyos szinten, a felszínen, meg is történik, de ahhoz, hogy a felszín alatt is változás induljon be, már hosszabb időre van szükség.

Folyamatos, napi kétszeri használat mellett legalább két hét, amíg az eredmény megmutatkozik.

A hidratálók általában olyan alapanyagokat tartalmaznak, amelyek védőréteget képeznek a bőr felszínén és nem engedik elveszni a nedvesség tartalmát. Ezért alkalmazása után előfordulhat, hogy a bőröd azonnal puhább és rugalmasabb lesz.

A legjobb hidratálók, mint például a hialuronsav, a retinol és a C-vitamin, képesek a ráncok kialakulását is megelőzni. Mindemellett a sejtek megújulását is stimulálják. Bőröd ezáltal rugalmasabb, simább és feszesebb lesz. De ezen pozitív változások eléréséhez több hétre is szükséged lesz.

Öregedésgátló és ránctalanító készítmények, krémek és szérumok hatáskifejtésének ideje: 14-56 nap

Egy bizonyos kor után már kifejezetten ajánlott öregedésgátló vagy ránctalanító készítményeket használni. Napi kétszeri használat mellett már egy hónap alatt megmutatkozhatnak a jelentősebb változások. De tudnod kell, hogy ez nem minden termékre igaz, mert ez az összetevőktől függően változik.

A krémek és a szérumok hatáskifejtésének ideje eltérő, ami abból adódik, hogy a szérumok nagyobb mennyiségben tartalmazzák az adott öregedésgátló vagy ránctalanító összetevőt.

Az ilyen készítmények jellemzően azt ígérik, hogy rugalmasabb, feszesebb, puhább lesz tőlük a bőröd. A bőrhibáid, a bőrfelszín és bőrtónus egyenetlensége és ráncaid mélysége pedig idővel csökken.

A legjobb öregedésgátló összetevők, mint a kollagén és a retinol, elég hosszú idő alatt épülnek be a bőrbe. Az igazi, szemmel is látható eredményre akár 3 hónapot is várni kell. De megéri!

Ennek ellenére, már az első használat után tapasztalhatsz kellemes változást.

Fontos tudnod, hogy ez az állapot is csak úgy tartható fenn hosszútávon, ha mindennap használsz ilyen arcápolót.

Szemkörnyékápolók hatáskifejtésének ideje: 42-56 nap

A szem alatti bőr sokkal vékonyabb, mint a testünk más területén, ezért sokkal érzékenyebb is.

Általában ezen a területen alakulnak ki az első ráncok. Ez a terület veszíti el először a rugalmasságát. Az arcunkat meghatározó táskák, puffadtság és sötét karikák is itt alakulnak ki először.

A szemkörnyékápolók arra hivatottak, hogy megújítsák ezen a területen a kiszáradt bőrt, feszesebbé tegyék, csökkentsék a táskákat és a sötét karikákat.

Olyan összetevőket tartalmaznak, mint a kollagén, a koffein, a C-vitamin és a peptidek, amik általában gyengédebbek. Ezért gyakran 3-4 hét is kell, amíg ki tudják fejteni a hatásukat.

Egy szó, mint száz!

A legfontosabb a megelőzés, a következetes arcápolási rutin és a türelem.

Az optimális eredmény elérése a bőröd típusától és állapotától is nagyban függ.
Ahhoz, hogy egy készítmény hatását folyamatosan fenn tudd tartani, a várt eredmény elérése után is használd következetesen.

Ne hagyd abba amikor már javulást észleltél! Ne változtasd meg a jól bevált arcápolási rutinodat!

Az bizony tévhit, hogy a bőröd hozzászokik az adott készítményhez, és ezért váltogatni kell őket. Hidd el nekünk, a bőröd időben jelzi, hogy mikor mire van szüksége. Ezekre a jelekre kell tudatosan figyelned és csak ezeknek a jeleknek szabad hinned.

Ne tedd túl magasra a mércéd és ne várj azonnali hatást egy készítménytől se. Adj időt arra, hogy kifejtse hatását. Ellenben, ha irritációt tapasztalsz, akkor azonnal hagyd abba a használatot.

Tudjuk, hogy nehéz dönteni, éppen ezért születnek meg a ReBella bejegyzései. Igyekszünk segíteni, hogy könnyebben hozhass jó döntést.

Ha még olvasnál kapcsolódó cikket, akkor iratkozz fel hírlevelünkre!

Oszd meg barátaiddal is, hogy ők is reális elvárást támasszanak egy-egy készítmény iránt!