Kaviár

A kaviár hagyományosan a gazdagság és a fényűzés szimbólumának tekinthető, pláne azért, mert napjainkban ritkaságnak számít, így még inkább értékes, és használata igazi luxus. Elsősorban a gasztronómiában használatos, de egyre nagyobb teret hódít más területeken is, például a szépségápolásban.

De mi is az a fekete kaviár és honnan származik?

A kaviár a Fekete-, az Azovi- és a Kaszpi-tengerben őshonos halfajták, a valódi tokfélék ikrája. Elnevezése a perzsa „tojás” szóból ered.

A kaviár fogyasztása nem a modern kor találmánya, viszont mivel igencsak romlandó, és régebben a szállítás így nem volt megoldott, eleinte csak a vízparti helyeken volt elterjedt.

Az ókori Perzsiában gyógyító hatást tulajdonítottak neki, később gasztronómiai különlegességgé vált. Presztízsét jól mutatja, hogy a középkorban kereskedelme kizárólag királyi jog volt, csak a kiváltságosok foglalkozhattak ilyesmivel. Nyugaton a bolsevik forradalom elől menekülő orosz arisztokrácia honosította meg, így vált világszerte ismertté.

Hogyan hat ránk a kaviár?

Már évtizedek óta kutatják a tudósok a kaviár élettani hatásait, és bizonyíthatóvá vált jótékony befolyása a természetes vágyfokozásban és a sejtmegújításban.

A kaviárt először Erzsébet, osztrák császárné használta, mint életenergiát adó, fiatalságot megőrző arcpakolást. A legenda szerint ez volt a titka Sissi időtálló szépségének is.

A mostani hírességek is előszeretettel használnak kaviárt a szépüléshez. Catherine Zeta-Jones a haja ápolására alkalmazza, Angelina Jolie és Kate Moss alkalmanként teljes kaviáros testkezeléssel kényeztetik magukat.

Mit tartalmaz a fiatalság fekete gyöngye?

A kaviár titka abban rejlik, hogy összetétele hasonló a bőrünk sejtösszetételéhez. Ritka és értékes hatóanyagokat tartalmaz, amelyek elengedhetetlenek az egészségesen működő szervezet számára: esszenciális aminosavakból és zsírsavakból, peptidekből, nyomelemekből valamint más létfontosságú komponensekből tevődik össze.

A kaviár ezen kívül természetes fehérjeforrás, foszfort és káliumot tartalmaz. Magas a vitamin és az ásványi anyag tartalma. Megújítja a bőr sejtjeit, ezért látványos hatást gyakorol az érett bőrre. Kiváló sejtépítő tulajdonsággal rendelkezik, szabályozza a sejtszövetek működését.

Ahhoz, hogy minél jobban felszívódhasson a bőrben, tengeri eredetű hatóanyagokkal, aloe verával, csipkebogyó olajjal vegyítik, így biztosítva azt, hogy hatékonyságából ne veszítsen.

Próbáld ki a kaviárt tartalmazó ráncfeltöltő termékcsaládunkat és nyerd vissza bőröd fényességét!