Miért használjak arcápolót?

Akinek van bármiféle bőrproblémája, az jó eséllyel nem teszi fel ezt a kérdést, hiszen adja magát, hogy az ellen tenni kell valamit. Aki viszont úgy érzi, hogy az ő bőre teljesen rendben van, abban már nagyobb eséllyel fogalmazódik meg, talán jogosan. Hiszen miért is ápolná valaki a bőrét, akinek nincs ilyen problémája?

Nos, azért, mert majd lesz. Nem talán, nem esetleg, hanem biztosan lesz, ugyanis a kor előrehaladtával a bőr öregedésének jeleivel mindenkinek számolnia kell. Gondolhatnánk, hogy ezzel majd ráérünk akkor foglalkozni, ha már látható jelei vannak, de nem: ha már megjelennek a jelek, a folyamat elkezdődött, és sokkal nehezebb megállítani, pláne visszafordítani, mint megelőzni.

Az öregedés jelei ellen ugyanis a kulcs a megelőzés: minél korábban elkezdjük a bőrápolást, annál jobban tudjuk késleltetni a ráncok és a szarkalábak megjelenését, a bőr megereszkedését. Amikor ezek már látszanak, elkéstünk, hiszen már ott vannak bőrünkön az idő múlásának csalhatatlan jelei. Persze még ilyenkor sem késő, sőt, kifejezetten javasolt lépni, mert a folyamat megállítható, illetve bizonyos mértékig javítható a helyzet.

Egyéb szempontból sem árt, ha ápoljuk a bőrünket. A bőrtípusunknak megfelelő termékek használatával egyéb problémákat is megelőzhetünk, mint például a bőr kiszáradása, vagy zsírosabb típus esetén a pattanások megjelenése, mitesszerek kialakulása, a bőr zsíros fénylése. Egy alap hidratálás sosem árt, emellett sokkal szebb és egészségesebb a bőr, ha rendszeresen ápolják – hiába nincs konkrét probléma, látható a különbség, különösen hosszabb távon!