Mikor használjam az arcápolót?

Az arcápolók használatával kapcsolatos, egyik leggyakrabban felmerülő kérdés, hogy mégis mikor célszerű ezeket használni. Nos, ezt a kérdést több oldalról is meg lehet közelíteni: hogy milyen problémákra jó az adott kozmetikum, milyen jellegű ápoló, illetve hogyan viselkedik a bőrre felkenve.

Mindemellett általános szabály, hogy az arcápolókat mindig alapos arctisztítás után érdemes használni, hiszen így könnyebben fel tudnak szívódni, ezáltal jobban ki tudják fejteni a hatásukat. Tisztítás nélkül a krémek hatékonysága jelentősen csökkenhet, így erre fontos odafigyelni!

Milyen bőrproblémára való?

Ez olyan szempontból határozza meg a bőrápoló használatának idejét, hogy az egyes bőrproblémák más-más életszakaszban lehetnek jellemzőek, bár kivételek azért akadnak. A pattanásos, mitesszeres bőr például a kamaszoknál, fiatal felnőtteknél jelentkezik elsősorban, míg a ráncok, szarkalábak 30 fölött kezdenek gondot jelenteni. Ez azonban a legtöbb esetben adja magát, hiszen nyilvánvalóan a saját bőrünkhöz választunk krémet.

Milyen típusú a kozmetikum?

Vannak kifejezetten nappali és éjszakai krémek – ezeknél magától értetődő, hogy mikor javasolt őket használni. Az éjszakai krémeket nem véletlenül éjszakára javasolják: ezek általában nehezebbek, több időre van szükségük, hogy kifejtsék a hatásukat, míg a nappali krémek gyorsabban felszívódnak, könnyedebbek. Ha nincs ez egyértelműen meghatározva, akkor általában a nap bármely szakaszában használhatjuk az ápolót.

A gyorsan felszívódó krémek akár sminkalapnak is kiválóak lehetnek, ezért ezeket minden további nélkül lehet használni reggel, mielőtt felkerülne az alapozó. A olajosabb, zsírosabb kozmetikumokat viszont hagyjuk meg éjszakára, hogy a bőrnek legyen ideje rendesen felszívni.