kukoricaolaj

Tudtad, hogy a kukoricaolaj nagyon kedvező élettani hatásai miatt szoros versenyben áll az olíva olajjal?

Nem? Akkor olvass tovább és tudd meg, hogy a fogyasztásra is alkalmas, rendkívül nagy népszerűségnek örvendő kukoricaolaj miért tud versenybe szállni. Tudd meg, hogy mit tartalmaz és mire használjuk!

Egy Amerikában tartott táplálkozási konferencia keretén belül a kutatók rávilágítottak, hogy a kukoricaolaj számos olyan pozitív tulajdonsággal rendelkezik, amik jótékonyan hatnak az emberi szervezetre.

Hordozó anyagként használják gyógyászati és kozmetikai termékekben. Felhasználják még textíliák előállításánál, festékek és tinták alapanyagaként illetve olajfestékek hígítására.

Hogyan állítják elő?

Előállítási folyamata egy viszonylag egyszerű és hatékony módszer, a hidegen sajtolás. Ennek a módszernek és a kukorica elterjedtségének is köszönhető, hogy könnyedén és viszonylag olcsón lehet hozzájutni ehhez a növényi olajhoz.

A kukorica növény csírájából és magjából kivont növényi zsiradékot semleges íz, szín és illat jellemzi. Emiatt nagyon kedvelik a gasztronómiában, de egyre nagyobb teret hódít egyéb felhasználási területeken is.

Mit tartalmaz a kukoricaolaj?

Összetétele 99%-ban olyan hasznos zsírsavakat tartalmaz, amelyek elengedhetetlenek a szervezet számára. Palmitinsavat, olajsavat, sztearinsavat, arachidonsavat, linolsavat, lignocerinsavat és E-vitamint tartalmaz.

Miért válasszuk a kukorica olajat?

Fogyasztásával csökkenthető a koleszterinszint, kivédhetőek az érrendszeri és szívproblémák. Elősegíti a vizelet savasságát, illetve segít átállítani a szervezet lúgos PH értékét savasra.

Eredményesen használható allergiás, asztmás és idült fejfájásos panaszok esetén. Erősíti az immunrendszert, csökkenti a vérnyomást, elpusztítja a szabad-gyököket a szervezetben, vizelethajtó hatású és segít a sebek begyógyításában.

Használható hajápolásra is, mivel segít megszüntetni a hajat és a fejbőrt ért bántalmakat. Képes eltüntetni a korpát, lágyítja, fényesebbé és szebbé teszi a száraz hajat, illetve segít megelőzni, hogy újra szárazzá és durvává váljon.

Kedvező hatása van a bőr betegségeire is. Hatékony a pikkelyes ekcémák, illetve a száraz, hámló bőr kezelésében.

A kozmetikai ipar azért használja előszeretettel, mert természetes úton teszi puhává és rugalmassá a bőrt. Visszatartja a vizet a bőrben, ezáltal gátolja meg a bőr kiszáradását.

A bőr kiszáradásának elkerülése érdekben válassz a kukoricaolaj tartalmú krémeink közül, amelyek a kukoricaolaj mellett további különleges és hatékony alapanyagokat tartalmaznak!