arcápolás harmincas éveinkben

A 30 az új 20? Lehet. De sajnos a bőrünkre ez nem igaz.

Természetesen az öregedés jelei egyénenként eltérőek lehetnek, mert összefüggésben vannak a genetikai tulajdonságainkkal, az életvitelünkkel, a stresszel, a vízfogyasztásunkkal, a táplálkozásunkkal és napi bőrápolási rutinunkkal, illetve természetesen bőrtípusunkkal.

30 éves korod körül elérkezel egy olyan biológiai fordulóponthoz, amitől kezdve jobban kell vigyáznod magadra. Jó esetben ebben a korban szervezeted és szellemi képességeid a csúcson vannak, szinte minden szinten a legjobb formádat tudod hozni, de nem szabad elfeledkezned róla, hogy ez nem marad mindig így. Ezért mindennap tenned kell egy-egy aprócska lépést, annak érdekében, hogy késleltesd a fáradság, a kimerültség, a stressz és a rohanás okozta tüneteket.

Ebben a korban is még a megelőzést kell szem előtt tartanod, mert kellő figyelemmel az öregedés folyamatait lelassíthatod.

Mi változik meg a harmadik X után?

30 éves kor felett már a vérkeringésed és az anyagcseréd lelassul, csökkenhet a szervezted védekezőképessége, oxigénellátása kezd gyengülni, a bőröd nedvesség- és faggyútartalma lecsökken, a kollagén és elasztin termelésed már nem a régi és a tápanyagok sem úgy szívódnak fel, mint korábban. Ezáltal veszíthetsz szépségedből, az alakod tökéletességéből, a kisugárzásodból és megjelenhetnek az első mélyebb ráncaid is. 

Érdemes felülvizsgálnod és megnézned, hogy mindent megteszel-e annak érdekében, hogy szépségedet megtartsd. Ebben a korban bőröd már mást kíván, mint huszonévesen.

Reméljük, hogy ekkorra már jól berögzült szépségápolási rutinnal rendelkezel, rendszeresen és következetesen ápolod arcbőrödet és soha nem feledkezel el a tisztítás, tonizálás és hidratálás fontosságáról, mert ez jelenti a hatékony szépségápolás alapját.

De ha még nem, akkor most van itt az ideje, hogy kialakíts magadnak egy kis szépségápolási szeánszt.

Ebben a korban már érdemes elkezdened egy speciálisabb bőrápolási folyamatot, ami az öregedés lelassítását célozza meg. Nem érdemes elodázni és halogatni az anti-aging-et, mert ekkor még egy kevés odafigyeléssel hatalmas eredményeket érhetsz el.

30 felett így tápláld a bőrödet

Válassz hatékony összetevőkkel dúsított arcápolót éjszakára és nappalra, illetve a szemkörnyék ápolódat is cseréld le olyanra, amely anti-aging hatóanyagokat tartalmaz. Ezek a hatóanyagok a már jól ismert koenzim Q10, a kollagén, az elasztin, az A-, B-, E- és C-vitaminok valamint az antioxidánsok. Segítenek szabályozni és serkenteni a sejtjeid megújulását, ezáltal megtudod védeni bőrödet és megtarthatod az egészséges külsődet is.

Választásnál az legyen a legfontosabb szempontod, hogy olyan termékek mellett voksolj, amelyek koncentrált és természetes hatóanyagokat tartalmaznak. Ezáltal pótolhatod azokat az anyagokat, amik már nem tudnak olyan könnyen beépülni, vagy már nem termeli szervezeted annyira intenzíven.

A bőr öregedésének jelei már megjelenhetnek a nyakad és a dekoltázsod táján, úgyhogy most már ideje ezekre a területekre is figyelned. Itt is fontos a hidratálás, a napvédelem és a vitaminokban gazdag speciális készítmények használata. Ezen területek ápolására nyugodtan használhatod azokat az ápoló készítményeket, amiket az arcodra is használsz.

Már szérumot is használhatsz a krémek alá, amelyet esténként viszel fel arcodra egy-egy kényeztető kúraként. A szérum koncentráltabban tartalmazza a hatóanyagot, de nem védi meg a bőrt, csak táplálja és hatékonyabban juttatja be a tápanyagokat a bőrbe.

Bőröd megújítása érdekében használj hidratáló arcmaszkot hetente legalább egyszer és az sem árt, ha átradírozod a bőrödet, hogy megszabadulj az elhalt hámsejtektől.

Az arcod szárazságának megakadályozása céljából pedig használhatsz különböző növényi eredetű, száraz olajokat, melyektől teljesen meg tud újulni bőröd, felfrissül és üdén ragyog majd. Nem kell mást tenned mint körkörös, lágy mozdulatokkal bele masszírozod a bőrödbe.

Már válassz olyan szemkörnyékápolót, aminek enyhe lifting, ránctalanító hatása van, amely késleltetheti a mosolyráncocskák és a szarkalábak kialakulását.

A fényvédelem ebben a korban is nagyon fontos. Használj 30-as fényvédő faktorral rendelkező nappali anti-aging arckrémet.

Ebben a korban már nemcsak a termékek összetétele és minősége válik fontossá, hanem a sorrend is, ahogyan alkalmazod őket. Mindig a tisztítás legyen az első lépés, majd az arcradírozás, a tápláló pakolások és szérum, a hidratálás és a szemránckrém.

Bőrápolás belülről

Szeretnénk kihangsúlyozni annak a fontosságát, hogy nem elég csak kívülről ápolnod magad, hanem arra is kell figyelned, hogy miket viszel be a szervezetedbe. Ennek a kornak jellemzője, hogy nőként sok helyen és sok szerepben kell megállnod a helyed. Már nehezebben pihened ki magad, stresszesebbek a hétköznapjaid és hajlamos lehetsz elfeledkezni magadról, illetve az egészséges életmód fontosságáról. Azzal, hogy mindezt háttérbe szorítod, sokat ártasz magadnak, a kisugárzásodnak és a bőrödnek is. A dohányzás, az alkoholfogyasztás, a kevés alvás, a kezeletlen stressz mind-mind megbosszulják magukat és kitörölhetetlen nyomot hagynak arcodon.

Változtass tehát az életmódodon még ma és hagyd el rossz szokásaidat!

Az egészséges táplálkozás, a mozgás, a pihenés és a stresszoldás a kulcsa mindennek. Ezért egyél sok zöldséget és gyümölcsöt, igyál sok folyadékot, sportolj rendszeresen, relaxálj és használj minőségi arcápoló készítményeket.

Tégy meg mindent, hogy szellemedet és szervezetedet a toppon tartsd, amíg csak lehet!

Ne feledd, hogy minden életszakasznak megvan a maga szépsége. Így a 30+-nak is.

Ha nem akarsz lemaradni legjobb tippjeinkről és érdekes tartalmainkról, akkor iratkozz fel a ReBella Magazin hírlevelére!