arcápolási tanácsok ötveneseknek

Nincs amiért szépíteni a dolgot, ha már elértük az 50 éves korunkat, semmi sem marad a régi. 50-en túl, a menopauza bekövetkeztével, általános egészségi állapotunk romlik.

Sajnos, ha tetszik, ha nem, a menopauzát nem tudjuk elkerülni, mert ez természetes velejárója női létünknek. Amit tehetünk, hogy megpróbáljuk megkeresni ebben a korban is a szépséget, mert hidd el nekünk, minden nehézség és kellemetlenség ellenére van ebben is rengeteg szépség. Hiszen a korunktól eltekintve még nagyon is lehetünk vonzóak.

Az életbölcsesség megmutatkozik kisugárzásunkon. Ha harmóniában élünk önmagunkkal, magabiztosak vagyunk és nem akarunk azok lenni, akik már nem vagyunk, akkor igen is élhetünk teljes életet az 5. X után is, csak viselkedjünk korunknak megfelelően és figyeljünk magunkra kellőképpen.

Elkerülni nem fogod tudni az elkerülhetetlent, de az rajtad áll, hogy mennyire engeded megviselni lelkedet és testedet. Tudatosítsd magadban, hogy a változás nem csak a te életedre van hatással, hanem mindenkiére, aki a környezetedben él. Nagy terhet tehetsz azokra, akik szeretnek, ha folyamatosan panaszkodsz, ha nyúzott vagy, ha szétesel a mindennapok terhe alatt, ha hagyod eluralkodni negatív érzéseidet és a káoszt egész életed felett.

Sajnos, sokan miután betöltötték az 50-et, elhanyagolják magukat, nem figyelnek önmagukra és az egészségükre. Szerintünk pedig ez a legnagyobb hiba, amit elkövethetnek.

Mi úgy véljük, hogy az 50 az új 40-en és egy ötvenes nő is megérdemli, hogy szép legyen és egészséges. Ebben a korban már megengedheted magadnak, hogy egy kicsit önző légy és magaddal törődj, azt tedd ami téged boldoggá tesz. A boldogság alapja pedig a kiegyensúlyozott élet, az egészséges szervezet és a helyes önértékelés.

Mi történik a szervezeteddel és a bőröddel?

A menopauza miatt a szervezet ösztrogénszintje csökken és ebből kifolyólag rengeteg változás megy végbe szervezetedben. De ez a változás nem csak a korral jár, nagyban befolyásolja az életminőség, amit élsz, a hiányos táplálkozás, a ritka mozgás és a nem megfelelő kozmetikumok használata.

A bőröd ekkorra már elveszíti rugalmasságát, de ez nem jelenthet újdonságot, hiszen 30 éves korunktól ez a folyamat elindul és fokozatosan felgyorsul. Mindez azért történik, mert a bőr vízmegkötő-képessége megromlik, a kollagén és elasztin termelés pedig jelentősen lecsökken.

Jellemzővé válik, hogy a teljes szervezet anyagcsere folyamatai lelassulnak. Lassabban regenerálódsz.

A bőröd hirtelen megereszkedhet, elvékonyodik, a sejtek megújulási és növekedési folyamatai szintén lassulnak és a szervezeted faggyútermelése sem a régi már.

Megjelennek a mélyebb és makacsabb ráncok, a szarkalábak, az ödémák és a szem alatti sötét karikák, megereszkednek a szemhéjak és a bőr tónusa is megfakul. Egyszóval a bőr öregedése már jól látható formát öltött, de nem kell ebbe beletörődni. Az idő kerekét nem tudod visszaforgatni és az elmulasztott dolgokat nem tudod bepótolni, de sokat segíthetsz magadon, ha még ma elkezded a bőröd megfelelő és koncentrált ápolását.

Nem győzzük hangsúlyozni, hogy a megelőzés mindig sokkal könnyebb, ezért érdemes már a 20-as éveinktől tudatosan figyelni és megfelelő életvitelt illetve arcápolási rutint kialakítani.

Talán ebben a korban a legfontosabb, hogy ne hagyd figyelmen kívül az egészséges életmód alapjait.

A alábbiakban összefoglaljuk neked, hogy mit ne mulassz el, ha megfelelő védelmet akarsz biztosítani bőrödnek, testednek és lelkednek is.

1. Mozogj rendszeresen

Amennyit csak lehet és időd engedi tartózkodj a friss levegőn, sétálj, kirándulj és rendszeresen végezz testmozgást. A jóga, a gyors gyaloglás, a kocogás, amivel nem erőlteted meg az ízületeidet, nagyon jót fognak tenni, és ha a megfelelő mozgásformát választod, a fájdalmaid is enyhülhetnek. Ha nem tudod, hogy milyen mozgásformát válassz, kérj tanácsot egy szakértőtől vagy orvosodtól.

A sportolás hozzájárul tested karbantartásához és felpezsdíti a véredet, oxigénnel segíti a sejtjeid regenerálódását.

2. Hidratálj kívül és belül

Hidratáld tested kívül és belül is. Használj egész testedre hidratáló krémet, amivel elkerülheted a kellemetlenül húzódó bőr érzését. Igyekezz mindennap legalább 3 liter vizet meginni. Kerüld a szénsavas üdítőket, a kávét, a fekete teát, az alkoholt, mert ezek mind vizet vonnak el a szervezetből.

3. Étkezz egészségesen

Táplálkozz egészségesen, egyél sok zöldséget és gyümölcsöt, amivel természetes úton vihetsz be szervezetedbe vitaminokat és antioxidánsokat. Sőt, azért hogy a folyamatot megerősítsd fogyaszthatsz öregedésgátló táplálékkiegészítőt, amivel erősítheted szervezetedet belülről is.

4. Hagyd el rossz szokásaidat

Hagyd el az évek során „összegyűjtött” rossz szokásaidat. Például ne dohányozz, mert az meglátszik a bőrödön, a körmödön és a fogaidon. Szerintünk már nem szükséges magyarázni, hogy a dohányzás miért kifejezetten tilos 50 felett.

Ne aggodalmaskodj és igyekezz a stresszes helyzeteidet minél hamarabb feloldani.

5. Pihenj jól

A megfelelő mennyiségű, egészséges és szépítő alvással felgyorsíthatjuk a bőr regenerálódását és megújulását. Aludj annyit, amennyire a szervezetednek szüksége van. Ha keveset alszol, az megfelelő körülményt biztosít a különböző betegségek és a stressz kialakulásának. Ez pedig leghamarabb az arcodon látszik meg. 

6. Rendszeresen tisztítsd az arcodat

Arcápolási aranyszabály a rendszeres és megfelelő arctisztítás, amivel megfelelően megágyazhatunk az öregedésgátló és ránctalanító készítmények hatékony felszívódásának.

Reggel és este alaposan tisztíts meg arcbőrödet, használj kímélő arclemosót, tisztítótejet vagy tonikot.

7. Használj minőségi arcápolókat

Tisztítás után használj minőségi kozmetikumokat, amelyek természetes alapanyagból készülnek. Olyan koncentrált készítményeket válassz, amelyek tartalmaznak kollagént, hialuronsavat és koenzim Q10-et.

Éjszakai krém használata ebben a korban szinte kötelező, mert éjszaka a hatóanyagokban gazdag krémek könnyebben felszívódnak és felfrissítik a fáradt arcbőrödet.

8. Az elhalt hámsejteket távolítsd el

Használj arcradírt és arcmaszkot hetente legalább kétszer, mert ezek segítségével el tudod távolítani bőröd felszínéről az elhalt hámsejteket és serkentheted az új bőrsejtek kialakulását, ezzel megfelelő alapot biztosíthatsz a ránctalanításnak.

9. Nappal is biztosíts megfelelő védelmet arcodnak

Nappali arckrémet is használj rendszeresen, ami hidratál, táplál és véd. A ránctalanító hatóanyagok mellett tartalmazzon fényvédő faktort. Ezzel megtudod óvni, a már elvékonyodott bőrödet a további károsodástól. Erre a feladatra a leginkább megfelelő a Snake Venom ránctalanító arckrém.

10. A szemkörnyék ápolást soha ne hagyd ki

A szemránckrém 50 felett a legjobb barátoddá válik. Használata előtt vizsgáld meg, hogy pontosan milyen problémával küzdesz ezen a területen. Hiszen más-más készítményt javasolt használni például a szarkalábakra és ödémás, puffadt szemre. Ezen a területen finomabb a bőröd, mint az arcod egyéb területén, ezért nagyon nem mindegy, hogy ide mit kensz fel. Figyelj a választásnál az alapanyagokra, mert könnyen allergiás reakciót válthat ki, ha nem megfelelőt választasz.

11. Figyelmed terjedjen ki egyéb területekre is

Ne feledkezz el a nyakad és dekoltázsod ápolásáról sem. Ezeken a területeken is használj öregedésgátló készítményeket. Nyugodtan alkalmazhatod ezen a területen is az arcodra használt bevált ápolókat.

A hatás fokozása érdekében használj szérumokat és esszenciákat is. Ezeket ajánlott többnyire este használni egy-egy szépségápolási szeánsz keretében.

És mivel nagyon sokat elárul korodról a kézfejed is, fordíts megfelelő figyelmet kezeid ápolására is.

12. Relaxálj és romantikázz

Egész testednek és lelkednek is jót tehetsz, ha néha átmasszírozod a testedet.

Ezt magad is el tudod végezni. Nem kell mást tenned, mint apró gyúró, simogató, ütögető mozdulatokkal átdolgozd a válladat, tarkódat, karodat, kezedet, hátadat, hasadat, fenekedet, lábadat és lábfejedet. Ha ezt nem tudod egyedül megtenni, akkor kérj segítséged kedvesedtől.

És miután befejezte te is viszont kedveskedhetsz neki, ezzel még egy kis romantikát is csempésztek a kapcsolatotokba, mert ki mondta, hogy 50 felett nem lehet élvezni a kapcsolatot? Sőt! Ekkorra már jó esetben ketten maradtatok, a gyerekek már felnőttek és kiröpültek, úgyhogy ideje visszahozni a hancúrozást a mindennapokba. Tiétek az egész lakás!

A régi izgalmaktól és vágyak újra csiholásától mindketten még vonzóbbnak fogjátok érezni magatokat, kiegyensúlyozottabbak és boldogabbak lesztek, ami látszani fog rajtatok.

Összegezve

50 felett az általános egészségi állapotodon kell változtatnod. Ez a változás pedig meg kell történjen életed minden területén, mindennapi rutinodban és gondolkodásmódodban.

Ha teljes fiatalságod alatt elmulasztottad a megelőző tevékenységek bevezetését és elhanyagoltad magad, akkor ne csodálkozz azon, amit most a tükörben látsz.

De ne feledd, hogy mindig tehetsz magadért valami apró dolgot és a kifogások helyett inkább cselekedj és mutass példát a fiataloknak!

Tetszett amit olvastál? Tanultál valami új dolgot ebből a cikkből?

Szerintünk nem akarsz lemaradni a legújabb tartalmainkról sem, ezért iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj újdonságainkról első kézből!