retinol

Függetlenül attól, hogy a ráncok kialakulása, az arcbőr feszességének elvesztése, az egyenetlen bőrtónus, az eltömődött pórusok vagy a bőrfelszíni hibák okozzák-e aggodalmaidat, érdemes megismerkedned a retinollal, mert megoldást jelenthet bőrproblémáidra.

A retinol egy igazi szupersztár, ha a bőr védelméről és az öregedésgátlásról van szó, ami életkortól és a bőrtípustól függetlenül használható.

De egyáltalán mi ez a „csodaszer”? Hogyan működik? Milyen hatása van?

Ebben a bejegyzésben ezekre a kérdésekre találsz választ, sőt még ennél többre is!

A-vitamin? Retinol? Retinal? Alfa-karotin? Béta-karotin?

Mi micsoda és mi közük van egymáshoz?

Az A-vitamin az emberi élettani folyamatokban nagyon fontos szerepet betöltő vitamin, ami a növekedési funkciókban, a szaporodásban, a látási folyamatokban és a megújulásban nyújt nagyon nagy segítséget.

Az A-vitamin egy összefoglaló név, ami magába foglalja a retinolt, a retinalt, az alfa-karotint, a béta-karotint és a béta-kriptoxantint.

MICSODA?

Ez egy kicsit kínainak tűnhet, de ne aggódj, egyszerűbben folytatjuk, mert ezzel az úttal csak a retinolra koncentrálunk, ugyanis a bőrápolás szempontjából ezen van a nagyobb hangsúly.

Mi a retinol?

A retinol az A-vitamin primer alkohol formája, zsírban oldódó vitamin.

Egy nélkülözhetetlen anti-aging összetevő, amelyre majdnem minden szervüknek szüksége van a normális működéshez és fejlődéshez. Többek között a csontjainknak, az izmainknak, az agyunknak, de legfőképp a bőrünknek van szüksége erre a vitaminra.

Tulajdonságainak köszönhetően lenyűgöző hatással van a bőrre, mert segít a fiatalos megjelenésben és a bőr egészségének helyreállításában.

Ha a bőrt a negatív környezeti hatások vagy a természetes öregedési folyamat által elváltozások érintik, akkor beindul egy automatikus önvédekező tevékenység, amiben nagyon nagy segítségedre lehet a retinol. Legyen a probléma az egyenetlen bőrtónus, a megnagyobbodott pórusok, a hámló bőr vagy felszíni sérülések, a retinol képes a tünetek minimalizálására és a probléma megoldására.

Röviden, a retinol használatával rengeteg olyan problémára nyújthatsz megoldást, amelyek szoros kapcsolatban állnak a bőr egészségességével és megjelenésével.

wow

Hogyan juttasd a szervezeted retinolhoz?

Szervezetünk számára az elsődleges retinol forrást a táplálékunk jelenti, ugyanis a táplálékkal bevitt retinol gyakorlatilag 100%-ban felszívódik. Egy másik gyakori módszer a retinol krémek és szérumok segítségével történő pótlása.

Érdemes mindkét megoldás mellett letenni a voksot és alkalmazni őket.

Retinol található a sárgarépában, az édesburgonyában, a paradicsomban, a pirospaprikában, a kajszibarackban, a kelkáposztában, a sütőtökben, a sárgadinnyében, a tejben, a tojásban, a halakban, a sajtban, a túróban, a vajban, a húsokban, és a májban is.

Tudnod kell, hogy a táplálkozás révén bevitt retinol sajnos csak kis mértékben jut el a bőrig, mert „útközben” a létfontosságú szerveink lecsapnak rá és felhasználják.

Szerencsére ez a vitamin külsőleg is egészen hatékonyan pótolható. Ennek előnye pedig a bőrápolásban kamatozik. A megfelelő koncentrációban felvitt retinol képes elérni a bőrünk mélyebb rétegeit és ott kifejteni jótékony hatását.

Ezen kívül számos retinol tartalmú kapszula, olaj, szérum, krém és más retinol tartalmú készítmény is megtalálható a boltok és gyógyszertárak polcain.

Milyen hatása van a bőrre?

A retinol következetes és hosszútávú használata segíti az egészségesebb kinézetű bőr megtartását vagy visszanyerését. Nem mellékes, hogy megakadályozza a külső környezeti hatások és elváltozások okozta sérülések kialakulását a bőr felszínén és a mélyebb rétegekben is.

Kifejezetten hatékony a bőrsejtek regenerálásában és stimulálásában, az elasztin és a kollagén sejtek működésének aktivizálásában.

A retinollal szemmel láthatóan megújítható az arcbőr, kiemelkedően simább és puhább megjelenést biztosít valamint teljesen eltünteti a bőrhibákat, sérüléseket, egyenetlenségeket, pigmentfoltokat, de akár a pattanásokat is.

szupiii

Mikortól érdemes a retinol bevitellel foglalkozni?

Sajnos hajlamos lehetsz te is a halogatásra, ugyanúgy mint mi is, és azt gondolhatod, hogy az öregedésgátlással elérsz majd 40 éves korod után foglalkozni. De ez nagy hiba, hiszen már 20 éves korodtól elkezd leépülni szervezeted természetes ellenálló képessége. Épp ezért már ettől a kortól el kell kezdened a tudatos szépségápolási rutin kialakítását, ez pedig vonatkozik a retinol pótlására is.

Ezúttal nem bonyolódunk a megfelelő szépségápolási rutin kialakításának részleteibe, hiszen nem ez a megfelelő alkalom. Ha szeretnél ezzel kapcsolatban több infót, akkor olvasd el korábbi cikkünket, melyben kitérünk arra, hogy az évtizedek során hogyan alakítsd a bőrápolási rutinodat, illetve melyik korszakban mire fektesd a hangsúlyt. Az említett cikket erre a linkre kattintva találod!

Mire figyelj?

A kutatások szerint még a leghatékonyabb öregedésgátló összetevők sem tudnak működni úgy, ahogyan azoknak kellene, ha nem figyelsz a fényvédelemre. Nem csak nyáron, hanem EGÉSZ ÉVBEN!

A sugárzás következtében az egyes összetevők elveszíthetik képességeiket és így az elvárt eredmény elmarad. Más összetevők pedig, mint például a retinol, fényérzékennyé tehetik a bőrt, ezért ajánlott olyan kozmetikumot választani, amelyik fényvédőt is tartalmaz.

A fényvédelemről erre a linkre kattintva olvashatsz bővebben.

Fontosnak tartjuk megjegyezni azt is, hogy bár a retinol is egy szupersztár anti-aging összetevő, önmagában nem elegendő. Sőt, egyik szuper összetevő sem elegendő önmagában ahhoz, hogy teljesen meg tudjon újulni a bőr. Ezért érdemes komplexebb készítményekbe és kezelésekbe fektetned, főként, ha komolyabb bőrproblémákkal találod magad szembe.

Éppen ennek tudatában válogattuk össze a ReBella Webshopban található termékeket, hogy tartalmazzák azokat a létfontosságú, természetes bőrápoló összetevőket, amelyek segítenek mélyen táplálni, hidratálni és regenerálni a bőrt.

Ne aggódj, ha nem látod azonnal a javulást! A retinolnak is, ugyanúgy mint a többi hatóanyagnak, időre van szüksége a „jól elvégzett munkához”, hogy a hatását megfelelően ki tudja fejteni.

A retinollal újra fel kell építeni a bőr toleranciáját, a meglévő elváltozásokat rendbe kell hozni.

Ne feledd, ezek az elváltozások sem egy-két nap alatt alakultak ki, ezért értelemszerűen az egészséges bőr visszanyerése sem mehet egyik napról a másikra.

Ha tetszett, amit olvastál, akkor iratkozz fel hírlevelünkre, és legközelebb azonnal értesülsz, ha egy új cikkel jelentkezünk.

puszi