összeérő combok

Vannak, akik imádják, és vannak, akiknek minden bajuk lesz, ha beállít a kánikula.

Sajnos mi, és még sokan mások is, az utóbbi kategóriába tartozunk. Amikor végre előkerülhetnek a nyári lenge holmik, a kedvenc virágos ruhák és szoknyák, akkor ezzel néhányunknak fájdalmas időszak is kezdődik.

Megkezdődik a combjaink belső részének súrlódása által irritált, fájdalmas és kellemetlen érzésekkel történő hadakozásunk.

Ha ezt a cikket olvasod, akkor valószínűleg téged is érint ez a probléma, ezért azt javasoljuk, olvass csak tovább. Mert az alábbiakból megtudhatod, hogy mit tehetsz ellene, a cikk végén pedig azt is eláruljuk, hogy milyen hatékony eszközzel tudod megelőzni, vagy ha már késő, akkor enyhíteni a kisebesedést követő égő fájdalmat.

Hogyan alakul ki?

Nagyon sokan panaszkodnak az ilyen jellegű tüneteikről, függetlenül kortól, nemtől vagy testalkattól. Azt gondolhatnád, hogy az összeérő combok csak a teltebb embereket érinti, de tévedsz, hiszen karcsúbb társainknak is okozhatnak problémát, például sportolás közben.

Az összeérő combok folyamatos egymáshoz súrlódása és dörzsölődése, valamint az izzadás eredményeként alakul ki, aminek következtében a bőr kisebesedik és begyullad.

Okozója lehet még az adott felület nem megfelelő szőrtelenítése is, aminek következtében a szőrtüszők is begyulladhatnak.

Miért alakul ki?

Télen és ősszel a nadrág és a harisnya nem engedi önálló életre kelni combunkat, némileg keretek közé szorítja azokat, ezért van az, hogy kevésbe alakul ki télen. Kevesebb az esélye, hogy a meztelen combunkat összedörzsöljük, összesúroljuk. Természetesen, ettől függetlenül, van akinél ilyenkor is kialakulhat.

De ahogy megérkezik a tavasz és a nyár, mi alig várjuk, hogy megszabadulhassunk a vastag cuccainktól és végre a legkedvesebb habos-babos, virágos, lenge ruháinkban flangáljunk, reggeltől estig, mindenhová.

A meleg ebben az esetben pedig nem a legjobb barátunk, hiszen a hőség és az izzadás nem tesz jót az összeérő combjainknak. Az egész napos, vagy hosszan tartó mozgás következtében, a combjaink belső fele először bepirosodik, a bőrfelszín irritálttá válik, majd kis hólyagok és sebek jelennek meg, végül ne adj isten még be is gyullad. Azt nem kell mondanunk, hisz te is tudhatod milyen fránya egy érzés követi az egészet.

Mit tehetünk ellene?

A mozgást semmi esetre se mellőzzük, mindig hangsúlyozzuk, hogy a mozgás nagyon fontos a testi, szellemi és lelki jólétünkhöz is.

Próbálkozhatunk a számos házi praktika bármelyikével, de tapasztalataink szerint ezek a megoldások csak félmegoldások.

Vannak akik esküsznek a hintőporra, a dezodorra, a testápolóra vagy a babaolajra. Nekünk ezek közül egyik sem vált be, ideig óráig jónak bizonyultak, de ha hosszabb időről volt szó, csak a bajunk gyűlt meg vele.

Vannak akik egy teljesen más megoldásban hisznek, ami igazából logikusnak is tűnhet. Eszerint húzzunk a ruha/szoknya alá vékony biciklis nadrágot, vagy hosszú szárú bugyit, vagy alakformáló alsóneműt, vagy levágott harisnyát vagy a most aktuális trendnek megfelelően csipkepántot, ami lényegében combfix harisnya nélkül. A lényeg, hogy valamivel szorítsuk le és fedjük el a combunkat.

Igen ám, de ha nem a 35°C-os nyárról lenne szó, akkor ezek még jók is lehetnének.

De, amikor még a saját bőrödet is alig bírod elviselni, akkor a szoknya alá rejtett szűk naci és társai sem bizonyulnak jó ötletnek. Legalábbis minket a hőguta így is kerülgetett, igaz, hogy nem sebesedett ki a combunk, de cserébe egész nap nyűgösek, hisztisek voltunk és az egész sej-hajunk úszott a vízben.

Na de akkor mit lehet tenni?

Erre a kérdésre kerestük a választ és nekiveselkedtünk, hogy megoldást találjunk a problémánkra.

Kutatásaink alatt bukkanunk rá a Diet Esthetic sportolóknak kifejlesztett krémére, ami azonnal elnyerte tetszésünk.

Vit Vit surlódás csökkentő, bőrirritációt enyhítő krém

Ki is próbáltuk, gondolva, hogy ha a sportolóknak jó, jó lehet nekünk is. És így is lett.

Mit tud ez a krém?

Megoldani a problémádat.

Na de a viccet félretéve, a krém használatával megszüntetheted és megelőzheted azokat a kellemetlen érzéseket, amelyek a combod belső részén lévő bőr irritációjával és fájdalmával járnak.

Összetevőinek köszönhetően nagyon hatékony a súrlódás okozta kényelmetlen érzések kezelésében.

B5-provitamint, azaz panthenolt, mandulaolajat, sheavajat, antioxidánsokat, gyulladáscsökkentőt és E-vitamint tartalmaz. Ezek segítségével elősegíti a sejtek energiaáramlását, a regenerálódását, csökkenti az irritáció tüneteit illetve mélyen táplálja és hidratálja a sérült bőrt.

Az összeérő combok okozta irritált érzés megszüntetésére és megelőzésére kiválóan alkalmas, minden bőrtípus esetén. 

Soha többé nem kell azon aggódnod, hogy hogyan tudd felvenni kedvenc nyári ruhád a nagy hőségben!

Nézd meg a terméket közelebbről, erre a linkre kattintva!