A ricinusolaj és amit tudnod kell róla

Itt jársz: ReBella Webshop » ReBella Magazin » A ricinusolaj és amit tudnod kell róla

Olvasási idő: 1 perc

A ricinusolajat már szerte a világban ismerik, mivel számos olyan tulajdonsággal rendelkezik, ami lehetővé teszi azt, hogy széleskörűen és egyszerűen használhassuk. A következő bejegyzésben ezt a klasszikus orvosságot mutatjuk be.
A ricinusolaj és amit tudnod kell róla

Mi fán terem a ricinusolaj?

A ricinusolaj a ricinus csodafa ajándéka, ami természetes és állandó megoldást nyújt a bőrproblémákra.

A ricinus a kutyafélék családjába tartozó, gyors növekedésű, örökzöld növény. A Földközi-tenger környékén, Afrikában és Indiában őshonos. Az idők folyamán az egész világon elterjedté vált.

A trópusi vidékeken 10-12 méter magasságot is elérő évelő növény, hazánkban viszont csak egyéves növény és épp ezért csak 0,5-3 méter magasra nő meg.

Hogyan állítják elő a ricinusolajat?

Már kb. 4000 évvel ezelőtt is használták gyógyítás céljából az egyiptomiak, az afrikaiak, az indiaiak és a kínaiak is.

A ricinus babszerű, sötétbarna színű magjaiból hideg-sajtolással készül a ricinusolaj, ami sajtolás után még közvetlenül nem használható fel. Ennek oka az, hogy az így előállított olaj még tartalmazza a mérgező ricin fehérjét. A mérgező anyagokat többszöri felfőzéssel távolítják el és így felhasználhatóvá válik a gyógyítás különböző területein.

Napjainkban szinte bárhol és bárkinek elérhető.

Mit tartalmaz és mire jó ez a nehezen száradó olaj?

Glicerinek formájában tartalmaz magas koncentrátumú telítetlen zsírsavakat, például ricinolsavat, olajsavat, linolsavat, palmitinsavat és sztearinsavat. Ezek mellett ásványi anyagokat, proteint és E-vitamint is tartalmaz.

Gyógyhatású és terápiás tulajdonságai miatt kiváló alapanyaga szappanoknak, masszázsolajaknak és gyógyszereknek.

Omega 6 zsírsav tartalma miatt serkenti a hajnövekedését, csökkenti a haj töredezést, egészségesebbé teszi a hajat.

Régen hashajtóként, fájdalomcsillapítóként, izomlazítóként is használták és ezzel fokozták az anyatej termelődését. Különböző fájdalmak és sérülések esetén borogatásként fokozza az ízületek működését.

Fogyasztása hatással van a nyirokrendszer és a máj működésére, illetve az ízületi gyulladás és ízületi fájdalom enyhítésére.

Milyen hatása van a bőrünkre?

A kozmetikai ipar is felfigyelt a ricinusolaj jótékony hatásaira, ezért mint hordozóanyag használják arckrémekben és egyéb kozmetikumokban.

Kiváló napégés ellen, pattanásos bőrre, száraz bőrre és narancsbőrre is. Megakadályozza a fertőzések, a szemölcsök, a kelések, a gombás fertőzések és a krónikus viszketések kialakulását.

Antibakteriális és gyulladáscsökkentő hatása van, ezért kiválóan fertőtleníti a nyílt sebeket. Mélyen bejut a bőrbe, stimulálja a kollagén és elasztin termelést, ezáltal a bőr puha és hidratált lesz. Késlelteti a ráncok megjelenését, a bőr fiatalosabb kisugárzást kap.

A ReBella Webshopban található arcápolókban megtalálható ez a hordozó anyag, ami a hatás fokozásában segít.

Ha te is szeretnél megszabadulni a fáradt arcbőr kellemetlen érzésétől, látogass el webshopunkba és válassz a ricinusolaj tartalmú termékeink közül.