Sárkányvérrel a szépségedért! Micsoda…? Sárkányvér!?

Itt jársz: ReBella Webshop » ReBella Magazin » Sárkányvérrel a szépségedért! Micsoda…? Sárkányvér!?

Olvasási idő: 2 perc

Valószínűleg te is többször olvastad el a sárkányvér szót, mert nem hitted el, hogy jól látod. Hiszen sárkányok nem léteznek, honnan lenne az embereknek sárkányvérük?

A kozmetikum gyártóknak természetesen nem kell semmiféle hétfejű szörnyeteggel megküzdeniük eme „mágikus” szer megszerzéséhez. A sárkányvér ugyanis csak egy elnevezés – de mit is nevezünk így?

sárkányvérfa

Mi a sárkányvér és hogyan jutott el a kozmetikai boltok polcaira?

A sárkányvér nem más, mint a sárkányvérfa által termelt vörös színű gyanta.

Már ősidők óta rengeteg rejtély övezi. Legendák szóltak a csodatévő vörös folyadékról, viszont a pontos eredetét sokáig homály fedte. Az ókori görög, római és arab tudósok is említést tesznek róla, és gyógyító hatásáról. Egyes középkori krónikákban elefántok és sárkányok véreként említik, de persze ez mind mítosz.

A sárkányvér valójában számos növényfajnál megtalálható, például a Dracaena cinnabari, a Croton lechleri és a Dracaena draco nedűjét is sárkányvérnek nevezik.

A mai kozmetikumokban az amazonasi esőerdőkben őshonos sárkányvérfa (croton lechleri) által kiválasztott vörös nedű található meg. Ez a gyanta a sárkányvérfa törzsén ejtett vágásokból tör elő.

A begyűjtéskor előbb ejtenek egy kis vágást a fa törzsén, hogy meggyőződjenek arról, hogy a fa egészséges, és nem túl fiatal a megfelelő gyantatermeléshez. Ha a „teszt” sikeres volt, akkor a fát kidöntik, majd 15 centinként 1 centi széles csíkokat vágnak körben a törzsén. A keletkező gyantát a törzs alatt elhelyezett edényekbe fogják fel. Általában 3 liter gyantát nyernek ki egy 6-7 éves, kb. 27 centiméter átmérőjű Sárkányvérfából.

Természetesen a gyanta begyűjtésével foglalkozók arra törekednek, hogy fenntartsák az ökoszisztéma egyensúlyát, ezért mindig pótolják a kivágott fákat.

Mitől olyan hatékony a sárkányvér?

Legyen szó vágási vagy égési sérülésekről, fekélyről, csípésekről, kiütésekről, horzsolásokról vagy sebekről, ennek a vörös, vér színű nedűnek az alkalmazása segít a regenerálásban, amitől a bőr újra természetes fényében tündököl.

A sárkányvér széles skálán tartalmazza a természetben előforduló, megújulást segítő vegyületeket:

  • gazdag védő antioxidánsokban, gyulladáscsökkentő vegyületekben, fenol tartalmú molekulákban, melyek védik a bőrsejteket, csökkentik a duzzadást és a bőrpírt.
  • tartalmaz továbbá proanthocyanidint és lignan vegyületet, ami javítja a bőr kollagén és a szövetek fehérjeszintjét, ezáltal növelve a bőr feszességét és tónusát.
  • tartalmaz még antibakteriális, antivirális és gombaellenes hatóanyagokat is, ezért kiváló a fertőző bőrbetegségek kezelésében.
  • található az összetevők között alkaloid, csersav, katekin, amik mind-mind hozzájárulnak, hogy a bőr újra egészségesen ragyogjon.

Milyen eredményeket érhetsz el, ha Sárkányvért használsz?

  • javítja a bőr szerkezetét, ezért kiváló az érett és érzékeny bőr kezelésére
  • jótékony hatása van a bőr korai öregedésére, ezért nagyszerű ránctalanító, segít hosszabb ideig megőrizni a fiatalos bőrt
  • hatásos a szabad-gyökök elleni kezelésben, a gyulladásos, ekcémás bőr regenerálódásában, serkenti a bőr tartóhálózatának működését, visszasűríti a felhámrétegződést így enyhíti a bőrcsíkok, striák és hegek okozta bántalmakat
  • segít megszabadulni a sérült, sebes, repedezett és sérülésektől szenvedő bőr kellemetlen érzésétől.

Lépj be webshopunkba, és tedd próbára a sárkányvér varázslatos erejét!