különbség az öregedésgátló és a ránctalanító krémek között

Ahogy telik az idő, úgy minket nőket, egyre jobban érdekel, hogy hogyan tudjuk a természetes öregedés folyamatát lassítani.

Néha már megszállottan keressük azokat a kozmetikai készítményeket, amelyek ebben segítségünkre lehetnek. De a választás nem könnyű.

Öregedésgátló? Anti-aging? Ránctalanító? Anti-wrinkle? Bőrfeszesítő? Sejtmegújító? És még véget nem érően sorolhatnánk…

Napjainkra elárasztották a kozmetikai boltokat a jobbnál jobb arcápoló készítmények, amelyek különféle jelzőkkel vannak ellátva, és különbnél különb eredményeket garantálnak. Ennek ellenére vagy éppen ennek okán a választás egyre nehezebb és szinte már egy kozmetikai lexikon tudását igényli a megfelelő arcápoló kiválasztása.

Azért, hogy egy kicsit hozzájárulhassunk a döntés könnyebb meghozatalához, ebben a bejegyzésben górcső alá vettük az öregedésgátlót és a ránctalanítót. Szeretnénk végre választ találni mindannyiunk kérdésére: van-e különbség közöttük, és ha van akkor, mi az?

Van-e különbség az öregedésgátló és a ránctalanító krémek között?

Lényegében mindkettő a fiatalos bőr megőrzését és a korai öregedés megelőzését célozza. De akkor mégis érdemes különbséget keresnünk? Igen, érdemes, hiszen van.

Melyek ezek a különbségek?

Már a legelején szembetűnik egy jelentős különbség, amit a neveik is takarnak, és ez nem véletlenül van így.

Az öregedésgátló a bőr öregedésének folyamatát lassítja és a látható elváltozások jeleit csökkenteni. Hatása egy összetett folyamat végeredménye.

Ezzel szemben a ránctalanító a ráncok eltüntetésére szolgál. A finomabb mimikai ráncokat és a makacsabb szarkalábakat is képes eltüntetni vagy enyhíteni.

Az öregedésgátló krémek a bőr mélyebb rétegeiben hatnak, az új sejtek kialakulását stimulálják, hámlasztják a bőrt, korrigálják a sérüléseket és javítják a bőr általános állapotát.

A ránctalanító krémek a bőr felső rétegeiben fejtik ki hatásukat, kisimítják a ráncokat, védik a bőrt a negatív környezeti hatásoktól és hidratálják azt, így hozzájárulnak a ráncok kialakulásának késleltetéséhez.

Az öregedésgátlás egy általánosabb, míg a ránctalanítás egy célzottabb kezelés.

Mivel két különféle termékkategóriáról van szó, ezért összetételük tekintetében is különböznek. De megtalálható bennük számos azonos összetevő is. Léteznek ugyanis olyan összetevők, amelyekre mind az öregedésgátlásban, mind a ránctalanításban szükség van. Ennek köszönhetően az öregedésgátlónak hatása lesz a ráncok kialakulására, a ránctalanítónak pedig a bőr regenerációjára és az egészségesebb megjelenésre.

Ami legtöbb esetben közös bennük az a hialuronsav és a retinol tartalom, ezáltal juttatják a bőrt a megfelelő hidratációhoz, ami mindkét kezelés típusnak alapfeltétele. Hiszen a száraz bőr az egyik legnagyobb ellenségünk, ha öregedésgátlásról vagy ránctalanításról van szó.

Az öregedésgátlók minden esetben tartalmaznak alfa-hidroxil-savat (glikolsav), amely egy nagyon fontos hámlasztó és szerepe az elhalt hámsejtek eltávolításában van. Emellett kollagént, antioxidánsokat és egyéb bőrmegújító összetevőt. Általában nagy koncentrációban tartalmazzák ezeket az összetevőket, így hatásuk rövid idő alatt már szembetűnővé válik, és hosszú ideig megmarad.

A ránctalanítók olyan hatóanyagokat tartalmaznak, amelyek tulajdonságai hasonlóak a botoxhoz. Olyan természetes eredetű peptideket tartalmaznak, amelyek az arc mimikai izmaira hatnak, beépülnek ezekbe az izmokba és kisimítják azokat. Emellett tartalmaznak olyan összetevőket, mint például az A-, E- és C-vitamin, linolsav, elasztin és különböző enzimek illetve aminosavak. Hatásuk sok esetben már első használattól észlelhető.

Melyiket milyen korban érdemes használni?

A 20-as évektől már ajánlott használni ránctalanítót annak ellenére is, hogy ebben a korban még valószínűleg nincsenek problémák, ugyanis a ránctalanító a megelőzésre fókuszál. Használatával megfelelően hidratálódik, regenerálódik a bőr és a mimikai ráncok kialakulása még gond nélkül elkerülhető.

40 fölött az öregedésgátlót kell választani, mert ezek hatása sokkal összetettebb és átfogóbb segítséget tudnak nyújtani. Ezek a készítmények hatóanyagukkal megemelik a megereszkedett bőrt, mélyen táplálják és megkötik a vizet a bőr mélyebb rétegeiben. Ezek a készítmények már az érett bőrön tudják kifejteni hatásukat.

Ha bármelyikre esik a választás, a döntésben lényeges szempont legyen, hogy a készítmény védelmet is tudjon nyújtani a környezet negatív hatásaival szemben és tartalmazzon fényvédőt.

Az öregedés folyamatát és a ráncok kialakulását egyéb eszközökkel is lehet lassítani, mint például étrend-kiegészítőkkel vagy arcmasszázzsal. De az egészséges életmód, a sportolás és a megfelelő vízfogyasztás is rengeteget nyomhat a latba.

A drogériák polcain vagy a webáruházakban találhatóak olyan készítmények is, amelyek multifunkcionálisak, képesek éjjel és nappal is dolgozni annak érdekében, hogy a fiatalos és vibráló megjelenést gond nélkül megőrizzék. Ha teljesen tanácstalan vagy, akkor válassz hasonló készítményeket.

Ha tetszett a bejegyzés, akkor iratkozz fel hírlevelünkre és egyenesen az e-postaládádba küldjük a legfrissebb, legjobb tartalmainkat!

Van olyan ismerősöd, aki erre a kérdésre keresi a választ? Oszd meg vele bátran ezt a bejegyzést!