arcmasszázs, arctorna, öregedésgátlás, antiaging

Léteznek olyan eszközök, amelyek bevetésével kiegészítheted az öregedésgátló krémed jótékony hatását. Mind nagyon klassz praktikák és szórakoztató tevékenységek, amelyekkel nem csak bőrödet újíthatod meg, hanem jobb közérzetet teremthetsz magadnak.

Ezek az arcmasszázs, az arctorna és az arcjóga. Bármelyik nagyon könnyedén elsajátítható és beépíthető a mindennapi arcápolási rutinba.

A szépségszakértők szerint, és szerintünk is, egyenesen kötelező lenne néhány alap technikát mindenkinek elsajátítania, hiszen nagyon-nagyon hatásosak.

Mi most az arcmasszázst vettük górcső alá, és igyekeztünk a lehető legrészletesebben bemutatni, hogy te is megtanulhasd ezt a szépségápoló és öregedésgátló technikát.

Mindannyian szeretnénk a legjobb pompánkban tündökölni, de nem feltétlenül akarunk költséges arckezeléseket igénybe venni. Ezért terjedhetett így el a szépségápolásban a masszázs és az arcmasszázs. Kevés erőfeszítéssel friss, feszes és megfiatalodott arcbőrt érhetünk el.

Mire jó az arcmasszázs?

Az arcmasszázs rendszeres alkalmazása természetes szépséget, fiatalabb és egészségesebb megjelenést, illetve jó közérzetet és relaxáltságot kölcsönöz arcodnak.

Ez egy természetes öregedésgátló tevékenység, amely hatékony arckezelési technikán alapszik. Simább, rugalmasabb, feszesebb megjelenésű bőrt biztosíthat számodra.

Segítségével fokozni tudod az arcod vérkeringését, így több oxigén és táplálék jut be a mélyebb rétegekbe, valamint a sejtjeid működése is fokozódik.

Eredménye egy tisztább és egészségesebb bőr gyönyörű pozsgása lesz.

Mindenkinek jó az arcmasszázs?

Igen. Az arcmasszázs mindenkinek jót tesz, kortól és nemtől függetlenül. Olyan egyszerű technikákat tartalmaz, amelyek könnyen elsajátíthatóak és beépíthetőek a napi arcápolási rutinba.

Nem szükséges semmilyen speciális ismeret, elég ha néhány alap mozdulatot elsajátítasz és máris többet tudsz, mint sokan mások.

Milyen hatása van?

Ahogy már fentebb is említettük, a rendszeres arcmasszázsnak anti-aging hatása van.

Csökkenti a mimikai ráncokat, megemeli és feszesíti az arc izmait, javítja a bőr tónusát, de csökkentheti a fejfájást és a szemfáradtságot is, oldja a feszültség arcon látható jeleit, energikus megjelenést és egészséges ragyogást kölcsönöz az arcnak.

Éppúgy, ahogy a testednek, az arcodnak is szüksége van a rendszeres mozgásra, hogy tónusos és feszes legyen. Mivel az arcon található izmok sokkal kisebbek, mint a tested egyéb izmai, ezért sokkal kevesebb időt vesz igénybe a regenerálás, hamarabb megnyilvánul a pozitív eredmény is.

Mit tesz az arcmasszázs?

Az arcmasszázst is úgy kell elképzelned, mint a testmasszázst, csak ezt az otthonod nyugalmában te is könnyedén elvégezheted. Lényegében azok a folyamatok történnek, mint egyébként a testmasszázsnál.

Növeli a vérkeringés és a nyirokrendszer működését, ezáltal segíti a sejtek anyagcseréjét, könnyebben távolodnak el sejtjeidből a méreganyagok. Ezáltal csökken a fakó bőrtónus, és eltűnnek a duzzadt és sötét szem alatti karikák. Lehetővé teszi, hogy a bőröd egészségesebbé és fiatalosabbá váljon.

Az arcmasszázs technikák serkentik a kollagén és az elasztin termelését az arc bőrében, amitől az erőre kap és egészségesebben tündöklik majd.

Természetesen ez nem minden!

Ne feledd mindezt kiegészíteni a szépítő pihenés élvezetével is. Azáltal, hogy megfelelő mennyiségű időt fordítasz a pihentető alvásra, megnyugtathatod magad és a feszültség jeleit eltüntetheted az arcodról. Ez is hozzájárul ahhoz, hogy csökkenteni tudd és megakadályozd az idő előtti mély ráncok kialakulását.

Az arcmasszázs segít abban is, hogy a fáradtság és a stressz jeleit csökkentsd, ezért ha esetleg nem tudsz megfelelő mennyiségű időt tölteni alvással, akkor mindenképpen alkalmazd ezt a technikát.

Az sem mellékes, hogy egészséges életet élsz-e vagy sem, megfelelően táplálkozol-e vagy sem, sportolsz-e vagy mindig elodázod, hogy találsz-e valami szépet az életben, ami motivál és boldoggá tesz. Ahhoz, hogy nyugodtabb, energikusabb légy, illetve, hogy fiatalnak és egészségesnek érezd magad, a fentiek között egyensúlyt kell teremtened.

Mikor és mennyit?

Mivel egy nagyon könnyű és egyszerű technikáról van szó és nem szükséges hozzá semmilyen eszköz, csak a kezed és egy kis olaj, ezért a nap bármelyik szakaszában végezheted. Természetesen a reggel és/vagy az este lenne a legmegfelelőbb, de lényegében bármikor csinálhatod, amikor Neked a legjobb. A lényeg, hogy csináld!

Ideális lenne napi legalább 20 percet eltölteni vele, amíg lassan és alaposan átdolgozod az arcod minden pontját, de már az is jó, ha napi 5 percet szánsz rá.

Soha nem késő elkezdeni az arcod egészségének javítása érdekében!

Mennyi időbe telik amíg eredményt látok?

Közvetlenül, a saját bőrödön fogod látni és érezni a különbséget.

Mivel mindenkinek eltérő a szervezete, a bőre, az izomzata, így a változások bekövetkezéséhez szükséges idő is személyenként eltérő. De általánosan az figyelhető meg, hogy napi 20 perces és rendszeresen elvégzett arcmasszázs kb. két hét múlva megmutatja pozitív jeleit. Ha következetes voltál, akkor már javulást kezdesz érezni az arcodon és nyakadon pár hét után. Kb. 2-4 hónap elteltével határozott javulást észlelsz majd. Észre fogod venni, hogy kevésbé látszanak a finom ráncaid, kevésbé látszik a feszültség az arcodon és a tükörbe nézve egészségesebbnek és energikusabbnak látod magad. Kb. 6-9 hónapos kitartó munka után arról számolhatsz be, hogy akár éveket is letagadhatsz, sokkal fiatalabbnak nézel ki, sokkal jobban érzed magad a bőrödben és pozitívabb a kisugárzásod.

Mit használjak a masszázshoz?

A masszázs technikájával mélyebbre tudod bejuttatni a hatóanyagokat, ezért nem teljesen mindegy, hogy milyen kenőanyagot használsz.

Mi leginkább valamilyen növényi eredetű, tiszta, természetes olajat ajánlunk, ami tele van tápláló összetevőkkel, mint például az argánolaj.

De, ha más nincs kéznél, akkor tökéletesen megfelel az az arckrém, amit naponta használsz.

Hogyan csináljam?

Az arc és a nyak minden izmát át tudod mozgatni az alábbi technikával.

A mi személyes kedvencünket osztjuk meg veled, amit Abigail James-től tanultunk. Abigail számos híresség első számú tanácsadója és nem túlzunk, ha azt mondjuk, hogy Európa egyik legjobb szépségszakértője.

Számunkra teljes munkássága és szakértelme hiteles, ezért nyugodt szívvel osztjuk meg az ő videóját, amelyben bemutatja a helyes arcmasszázs alapjait.

Nincs szó benne bonyolult mozdulatokról vagy komplikált mutatványokról, egy egyszerűen elsajátítható technikát mutat be. Ha párszor megnézed a videót és elvégezed te is vele együtt az arcmasszázst, akkor szerintünk meg fogod szeretni és nagyon gyorsan be fogod építeni a napi szépségápolási rutinodba.

https://youtube.com/watch?v=jqKX-guFdXc%3Frel%3D0

Látod? Nem is olyan bonyolult, mint azt az elején gondoltad.

Egyszerű és nagyszerű!

Ne feledd: Szánj magadra naponta legalább 10-15 percet és lazíts minden nap egy keveset!

Az arcmasszázzsal növelheted az általános jólétedet és csökkentheted a fáradtság és a stressz jeleit az arcodon.

A tudat, hogy teszel valamit Önmagadért, amitől jobban nézel ki és jobban is érezed magad, hozzájárul a nyugodtabb és boldogabb napokhoz.

Tetszett, amit olvastál? Hasznosnak találtad? Akkor iratkozz fel a ReBella Magazin hírlevelére és oszd meg barátaiddal, hogy ők is megismerjék az arcmasszázst és pozitív hatását!