rcápolási tanácsok negyveneseknek

Kedves 40-es kortársunk, most hozzád szól bejegyzésünk.

Reméljük, hogy sok új dolgot ezúttal nem fogunk tudni átadni, mert ekkorra már jól bevált szépségápolási rutinnal rendelkezel.

Igaz, hogy az időt nem tudod visszaforgatni, az eddig elmulasztott dolgokat nem tudod bepótolni és az összegyűjtött sérüléseidet nem fogod tudni teljesen kitörölni, de jeleit és nyomait könnyedén enyhítheted.

Mit tegyek, kérdezheted?

Először is arra kérünk Téged, hogy hibáid ellenére fogadd el magad! Találd meg a belső harmóniádat és még ma kezdj el kialakítani egy egészséges életmódot illetve kezd el bőröd speciális és koncentrált ápolását.

A mai szépségápolási kínálat számos olyan terméket és lehetőséget tartalmaz, amelyekkel igaz, hogy meg nem állíthatod, de jelentősen lassíthatod bőröd öregedésének folyamatát.

Ne feledd, hogy a szép bőrt nem ingyen kapjuk, az egy ajándék, amivel jól kell bánnunk. Nap mint nap tennünk kell érte, hogy üdén és feszesen ragyogjon.

Az érett bőr sokkal nagyobb odafigyelést és körültekintést igényel, hiszen ebben a korban

  • lelassulnak a bőr élettani folyamatai,
  • a bőr folyadékmegkötő képessége csökken,
  • kevesebb kollagén és elasztin termelődik,
  • a szervezet salakanyag ürítése gyengül,
  • elvékonyodnak az érfalak,
  • romlik a vérkeringés és
  • tápanyaghiányok lépnek fel.

A változó kor miatt pedig nehezen pihened ki magad, a szemed alatt megjelennek a sötét karikák, hangulatingadozásaid vannak, a menstruációs ciklusod szabálytalanul működik, hőhullámaid alakulnak ki, ingerlékenység és feszültség jellemzi napjaidat.

Bőrödet már hámló szárazság és égető feszesség jellemzi, illetve az arcodon lévő hajszálerek könnyű elpattanását tapasztalhatod, így kialakul a rozacea.

De van remény!

Ezek mind-mind megelőzhetőek, ha már időben kialakítasz egy megfelelő bőrápolási rutint.

Mindennek ellenére az idő múlásával tükröződik arcodon a bölcsesség és az önismeret, ami nagyon is lehet vonzó! Tanácsaink megfogadásával pedig elérheted, hogy a kellemetlen érzéseket elűzd mindennapjaidból.

Az első feladatod a mély hidratálás, a ránctalanítás és a ráncfeltöltés lesz.

Meg kell szüntetned a mélyrétegű vízhiányt, hiszen a száraz bőrön a ráncok hatványozottan látszanak. Ez pedig azt jelenti, hogy naponta legalább meg kell innod 3 liter tiszta vizet és el kell kezdened egy professzionális anti-aging és anti-wrinkle kezelést.

A ránctalanító kezelést természetesen megteheted te magad is, az otthonod nyugalmában, egy-egy kis szeánszot tartva és közben nem csak bőröd, hanem lelked is felüdülhet. De ajánlott alkalmanként elmenni egy megbízható, precíz kozmetikushoz, aki különböző speciális kúrák segítségével kiegészíti a te tevékenységeidet.

Hogyan csináljam?

Mindennek alapfeltétele a következő 3 lépés: tisztítás, aktiválás, ápolás.

Ezzel segítheted, hogy az öregedésgátló és ránctalanító készítményeid hatóanyagai megfelelően szívódjanak fel bőrödben és a legjobb hatást érjék el.

Tisztításhoz használj kímélő arclemosót, ami nem szárítja ki bőrödet, viszont alaposan eltávolítja a szennyeződéseket. Tonikból válassz alkoholmentes és hidratáló változatot, ami megfelelően visszaállítja bőröd ph-tartományát.

Hetente egyszer használj apró szemcsés peeling vagyis radírozó készítményt, melynek használatával megszabadulsz az elhalt hámsejtektől és elősegíted a hatóanyagok felszívódását.

Esti rutinod részévé kell tenned a szérumok, esszenciák és éjszakai maszkok használatát, mert ezen készítmények koncentráltabbak és extra kényeztetést nyújtanak a bőrnek.

Lehetőségeidhez mérten szerezz be többféle arckrémet. Annak érdekében, hogy a bőröd aktuális állapotának megfelelő mindig kéznél legyen és rögtön tud használni. Hiszen bőrünk állapota és igénye időszakonként változik, másra van szüksége az évszakoktól, napszakoktól és egészségi állapotunktól függően, ezt érdemes szem előtt tartanod!

Az arcápoló készítmények ne tartalmazzanak alkoholt, kőolaj vagy parabén származékokat, alapanyagaik legyenek természetes eredetűek. Csak enyhén illatosított és klinikailag tesztelt krémek mellett voksolj.

Legyen bennük hialuronsav, koenzim Q10, kollagén, elasztin, A-, C-, E-vitamin, esszenciális zsírsavak, proteinek, antioxidánsok és fényvédő faktor. Ezek mind-mind a bőröd megújulását hívatottak szolgálni.

Ráncaid a toka és a nyak környékén is jelentkezhetnek és szembetűnőbbek is lehetnek, ezért ezekre a területekre érdemes kiemelten figyelned. Nyugodtan használhatod azokat a feszítő kezeléséket ezen a területen is, amit az arcodon egyébként használsz.

A szemkörnyék ápolásra fordíts külön gondot, hogy csökkentsd a táskák, ödémák és karikás-szem látványának intenzitását.

Naponta pár percet fordíts egy kis arctornára, mert javíthatod a vérkeringésedet és sejtjeid anyagcseréjét.

Szépülés belülről?

Az egészséges táplálkozás, az antioxidánsokban dús zöldségek és gyümölcsök fogyasztása segíteni fognak bőröd szépségét megőrizni. Csökkentsd a szénhidrátok bevitelét, amennyire csak tudod mellőzd a koffein, a cukros és a szénsavas üdítők fogyasztását. Helyette inkább fogyassz sima vizet, amit bőröd rugalmassággal és feszességgel hálál majd meg.

Az egészséges életmód részét képezi a rendszeres testmozgás, ezért ajánljuk, hogy találd meg a számodra leginkább élvezetes sportot, amit hetente legalább 3-szor gyakorolj. Ez a tevékenység növelni fogja szellemi képességed kapacitását és a szervezeted energiaszintjét is. Felpezsdül a véred, ami az arcodon is megmutatkozik majd. 

Fogyaszthatsz kifejezetten öregedésgátlásra kifejlesztett táplálékkiegészítőket, mert a kollagén, az antioxidánsok és a vitamin tartalmuk jót tesznek szervezetednek belülről is.

Kerüld az intenzív napozást, a szoláriumozást, a dohányzást és próbáld meg stresszes élethelyzeteidet minél hamarabb feloldani. Ha megfelelő figyelmet fordítasz a minőségi alvásra és a jó pihenésre bőröd kiegyensúlyozottabbá, tömörebbé és feszesebbé válik.

Meddig fog tartani?

A bőr megújulása legkevesebb egy hónapot vesz igénybe. A látható javulás érdekében kitartónak kell lenned és nem szabad soha kihagynod egy lépést sem.

Sajnos, mivel bőröd állapota nem egyik napról a másikra vált olyanná, amilyen jelenleg, ezért nem lehet egyik napról a másikra visszaállítani a megfelelő formájába.

Hidd el nekünk, hogy csak úgy érdemes élni, ha jól érezzük magunkat a bőrünkben. Ezért mi a ReBellánál nagy hangsúlyt fektetünk a megelőzésre, a napi bőrápolási rutin fontosságára, a helyes étkezésre, a rendszeres testmozgásra és a megfelelő stresszoldásra.

Tetszett amit olvastál?

Akkor lépj be a ReBella Magazin olvasói klubbjába és értesülj első kézből az újdonságainkról!

Kattint és iratkozz fel hírlevelünkre!